Przychylam się do zdania użytkowników OTLamp i Kaka. To forum idzie naprawdę w złą stronę. Brak możliwości edycji swoich postów jest posunięciem, które szkodzi. Coraz więcej obostrzeń, coraz więcej ograniczeń. Wątpię, by ktokolwiek z moderatorów miał chęć poświęcać dodatkowy czas na spełnianie życzeń reedycji. Już teraz większość moich działań podporządkowane jest kasowaniu zgłoszonych wątków z komentarzem "można już usunąć, bo nieaktualne". Poprawianie na czerwono postów nie ma już sensu, bo wartość terapeutyczna tego posunięcia jest żadna. Dawniej, gdy ktoś permanentnie łamał zasady pisowni, w bardzo drastycznych przypadkach po kilkukrotnych ostrzeżeniach kasowało się post. Użytkownik był zobligowany poprawić pisownię. Był dzięki temu porządek.
Czemu obecne rozwiązanie, z brakiem edycji posta nie zostało przed wprowadzeniem poddane publicznemu głosowaniu? Dawniej wszystkie ważniejsze zmiany były głosowane.
Tak samo arbitralnie (o ile pamiętam) został wprowadzony śmietnik. Zadam to samo pytanie, które zadawałem na forum moderatorów: Czy zauważyliście, że śmietnik ma już więcej postów niż dział TV retro (i kilka innych działów)? Jest to bardzo dynamicznie rozwijające się podforum,
merytorycznie bodaj najcenniejsze ze wszystkch

.
Zamiast obecnego, szkodliwego rozwiązania, w przypadku stwierdzenia, że ktoś kasuje swe posty może wystarczy założyć blokadę na danego użytkownika. Osobiście jestem za wolnością wyboru. Jeśli ktoś chce kasować swe wpisy- trudno. Zgadzam się, że świadczy to o użytkowniku. Swoją drogą: czy w regulaminie jest wpisany zakaz kasowania swoich wypowiedzi? Jeśli nie ma, to wobec wprowadzenia takiej zasady powinna być na forum informacja o takiej zmianie regulaminu. Ci, którzy przed zmianą pisali na tym forum powinni mieć możliwość odejścia z usunięciem wszystkich swoich wpisów, bo zapisywali się według starych reguł gry. Oświadczam, że będę wtedy pierwszy, który odejdzie stąd (wraz z usunięciem wszystkich swoich wpisów)- jakkolwiek by to o mnie świadczyło. Prawda jest taka, że powodowany prawdziwą troską o rozwój podforum "śmietnik" pragnę zrobić mu nieco miejsca. Wszakże biedna wyszukiwarka, która jest przepełniona nie jest w stanie katalogować słów kluczowych z tego jakże ważnego podforum.