Witam !
Za to latem same wady, bo drugie tyle trzeba dopłacić za prąd do klimy...
P.S. Poznaję, na tym ruskim zdjęciu !
Toż to Aleksander Popow, wynalazca radia, w chwilę po uruchomieniu swego epokowego dzieła, wraz z I-szą sekretarz i pionierką z najbliższego obwodu. Miny chwalą Rewolucję Październikową i radio - słowo to pochodzi od Kraju Rad !
Bravo, bravissimo !
Trochę nie te lata, ale co tam, dla ostudzenia zapalczywej dyskusji.
pzdr
Wzmacniacz sluchawkowy na 6c33c
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Re: Wzmacniacz sluchawkowy na 6c33c
Witam !
Tak, jak napisał fugasi ma to być wzmacniacz transformatorowy. Chociaż, jeśli ktoś słucha cicho muzy i do tego ma głośniki 95 dB,
wystarcza, co mnie zadziwiło, 0,25W, nawet do słuchania Zepelingów w niewielkim, zagraconym pokoju.
A taką moc można chyba wycisnąć z 6S33S na 8 Ohm OTL, bez specjalnych sztuczek, z niewielkim NFB.
Tylko nadal zostaje ten fatalny współczynnik mocy pobieranej do oddawanej, ale to już te lampy mają to do siebie.
Dziękuję, że sam Pan Wielki Moderator raczył w swej dobroci dla maluczkich przepisać moje durne słowa i prawie, że pochwalić...
pzdr
Tak, jak napisał fugasi ma to być wzmacniacz transformatorowy. Chociaż, jeśli ktoś słucha cicho muzy i do tego ma głośniki 95 dB,
wystarcza, co mnie zadziwiło, 0,25W, nawet do słuchania Zepelingów w niewielkim, zagraconym pokoju.
A taką moc można chyba wycisnąć z 6S33S na 8 Ohm OTL, bez specjalnych sztuczek, z niewielkim NFB.
Tylko nadal zostaje ten fatalny współczynnik mocy pobieranej do oddawanej, ale to już te lampy mają to do siebie.
Dziękuję, że sam Pan Wielki Moderator raczył w swej dobroci dla maluczkich przepisać moje durne słowa i prawie, że pochwalić...
pzdr
-
- 1250...1874 posty
A ja tam nawet latem nie widzę w nim zalet .
Latem jak gram biegam po domu bez koszulki
Wszyscy koledzy macie rację .
Ale ja chyba autora troszkę rozumiem . Czasem mamy ochotę coś zbudować , sprawdzić jak działa , zdobyć nowe doświadczenie.
Wiem wszyscy którzy tą drogę przeszli powiedzą po co?
Faktycznie lampy 6S33S są bardzo zjawiskowe w swoim wyglądzie . Szkoda że żarzenie pobiera takie straszne ilości prądu może zrób wzmacniacz na połowie diabła 6S41S
Mam parkę również wyglądają pięknie .
Nie wiem czy nie równie ładnie wygląda GU-32 (może na niej wzmacniacz w OTL podstawka identyczna)
Będzie namiastka 6S33S ale prądu w żarniku mniej pożera bo tylko 0,8A.
Od spodu w dziurce podstawki niebieska lub zielona dioda i jest git
I jest kolejna zaleta można chodzić latem po domu w koszulce .
Przepraszam że sobie żartowałem ale GU32 mnie się równie podoba co 6S33S a można wspierać polską Gospodarkę !
Jak masz ochotę posłuchać jak gra taki SE nim go dokonasz zapraszam do siebie ..
Latem jak gram biegam po domu bez koszulki

Wszyscy koledzy macie rację .
Ale ja chyba autora troszkę rozumiem . Czasem mamy ochotę coś zbudować , sprawdzić jak działa , zdobyć nowe doświadczenie.
Wiem wszyscy którzy tą drogę przeszli powiedzą po co?
Faktycznie lampy 6S33S są bardzo zjawiskowe w swoim wyglądzie . Szkoda że żarzenie pobiera takie straszne ilości prądu może zrób wzmacniacz na połowie diabła 6S41S

Mam parkę również wyglądają pięknie .
Nie wiem czy nie równie ładnie wygląda GU-32 (może na niej wzmacniacz w OTL podstawka identyczna)
Będzie namiastka 6S33S ale prądu w żarniku mniej pożera bo tylko 0,8A.
Od spodu w dziurce podstawki niebieska lub zielona dioda i jest git

I jest kolejna zaleta można chodzić latem po domu w koszulce .
Przepraszam że sobie żartowałem ale GU32 mnie się równie podoba co 6S33S a można wspierać polską Gospodarkę !

Jak masz ochotę posłuchać jak gra taki SE nim go dokonasz zapraszam do siebie ..
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
A feeee, wstrętny pomysł. Nie po to lampy się żarzą by wg mnie wieśniacko wsadzać LED'a bo taka moda.djivo pisze: Od spodu w dziurce podstawki niebieska lub zielona dioda i jest git![]()
Cyba że delikatnie LED'em UV spróbować zrobić ersatz "blue glow"'a.