Wydaje mi się, że 30KB to naprawdę za dużo. Stosując odpowiedni współczynnik kompresji przy obecnych ograniczeniach naprawdę można wyrazić wszystko za pomocą dołączonego avatara.megabit pisze:Ok ok no to chociaz do 30kB
Forum w phpbb3
Moderator: gsmok
-
- administrator
Re: Forum w phpbb3
-
- administrator
To wynika z problemów nie związanych z nowym oprogramowaniem Forum.painlust pisze:nie wiecie dlaczego zamiast Forum mam co jakiś czas GENERAL ERROR?
-
- 500...624 posty
Proponowałbym zrobić po prostu .htaccess przerzucający od razu do właściwej strony nowego forum, a przynajmniej do strony głównej. To byłoby znacznie wygodniejsze dla tych, którzy jakiś czas nie byli na forum, a z jakiegoś powodu nie wchodzą od razu na stronę główną. Warunkiem jest obsługa rewrite przez serwer (na przykład w apache RewriteMod).admin pisze:Zrobiłem dodatkową blokadę aby nikogo nie kusiło zaglądanie na stere forum.
-
- administrator
Nie chciałbym robić automatycznego przekierowania z uwagi na tych automatycznie logujących się na Forum niechcianych pseudoużytkowników. Konieczność ręcznego wyboru nowego adresu jest zawsze okazją aby pogubić po drodze część automatów.
-
- moderator
Za to tracisz wyszukiwarki - mają zaindeksowany stary adres a zupełnie nie znają nowego, nawet jak nowy znajdą, to ponieważ stary istnieje to nie 'przekierują' swoich zapisów na nowy adres. Przez to traci się na pozycji (PageRank) jak i wyniki zwracane przez wyszukiwarkę trafiają w próżnię.admin pisze:Nie chciałbym robić automatycznego przekierowania z uwagi na tych automatycznie logujących się na Forum niechcianych pseudoużytkowników. Konieczność ręcznego wyboru nowego adresu jest zawsze okazją aby pogubić po drodze część automatów.
Z dobrych rzeczy - skończyły się problemy z nieprzeczytywalnymi postami - teraz jednokrotne jego wyświetlenie zawsze powoduje, że już jest przeczytany.
-
- administrator
OK. Macie rację. W takim razie tworzę plik .htaccess i robię przekierowanie. Powinno już działać.
-
- 6250...9374 posty
Szkoda, że w nowej wersji tak samo jak w starej nie ma modułu sprawdzania pisowni. Czasem krew mnie zalewa jak czytam niektóre posty najeżone bykami.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- moderator
To nie czytaj, jak cię zalewaThereminator pisze:Szkoda, że w nowej wersji tak samo jak w starej nie ma modułu sprawdzania pisowni. Czasem krew mnie zalewa jak czytam niektóre posty najeżone bykami.

Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
- 6250...9374 posty
Dobra rada, w rodzaju: " jeśli cię wkurzają pijani kierowcy na drogach, to nie wychodź z domu"
Może nienajszczęśliwsze porównanie, ale jedyne jakie na poczekaniu przyszło mi do głowy. 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 500...624 posty
Działa, ale zdecydowanie nie tak, jak powinno... Przede wszystkim przekierowanie dotyczy tylko strony głównej, na której jest zdecydowanie najmniej treści z całego forumadmin pisze:OK. Macie rację. W takim razie tworzę plik .htaccess i robię przekierowanie. Powinno już działać.

Poza tym serwer zwraca taki nagłówek
Kod: Zaznacz cały
HTTP/1.1 302 Found

Ponieważ nazwy plików i ich paramterów w obu skryptach forum są zupełnie zgodne dla starej i nowej wersji forum, wszystkie problemy można rozwiązać w ten sposób:
Kod: Zaznacz cały
RewriteEngine On
RewriteBase /php/forum
RewriteRule php/forum/(.*) /forum/$1 [R=301,L]
-
- administrator
Niestety, ten kod nie działa 

-
- administrator
Wycofuję uwagę. Dzała 

-
- 500...624 posty
Cześć
Ciężko mi się do nowego forum przyzwyczaić, ale jakoś trzeba
Mam jednak pytanie. Czy jest mozliwość dołożenia opcji "pisownia" tak jak np. na elektrodzie? Niestety IE nie ma takich opcji.
Pozdro
Ciężko mi się do nowego forum przyzwyczaić, ale jakoś trzeba

Pozdro
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- 500...624 posty
Po co wprowadzać skomplikowane rozwiązania dla całego forum, kiedy każdy użytkownik może zrealizować tą samą funkcję dla siebie - łatwiejszą w obsłudze i w mniej skomplikowany sposób?komornik12 pisze:Ciężko mi się do nowego forum przyzwyczaić, ale jakoś trzebaMam jednak pytanie. Czy jest mozliwość dołożenia opcji "pisownia" tak jak np. na elektrodzie? Niestety IE nie ma takich opcji.
-
- 1875...2499 postów
Zniknely guziki WWW w stopkach. Profil i PW jest. Czy blad w oprogromawaniu czy opcja zostala zlikwidowana?
Aleksander Niemand