Czego słuchamy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
-
- 20...24 posty
-
- 100...124 posty
-
- 1250...1874 posty
Jako że Piotr oficjalnie zamknął wątek "Panowie, mam dla Was hit na lato", wklejam link tutaj:
Dla fanów Rammsteina i nie tylko
http://pl.youtube.com/watch?v=aR9scg8YeKQ
Warto tez posłuchać innych kawałków tej grupy.
Pozdrawiam
EDIT: Podmieniłem link, bo znalazłem lepszą wersję teledysku.
Dla fanów Rammsteina i nie tylko

http://pl.youtube.com/watch?v=aR9scg8YeKQ
Warto tez posłuchać innych kawałków tej grupy.
Pozdrawiam
EDIT: Podmieniłem link, bo znalazłem lepszą wersję teledysku.
Ostatnio zmieniony sob, 13 października 2007, 20:25 przez gachu13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 250...374 postów
Może podpadnę miłośnikom cięższego brzmienia, ale ostatnio zauroczyła mnie baba której tak naprawdę nie lubię !!. Mianowicie pani Steczkowska i jej starsza płyta "Alkimja". Nadmieniam, że nie jestem wyznania Mojżeszowego
. Ale kawałek 6 i 10 za klimat i wokal po prostu mnie rozwalają. Jak to gusta czasem błądzą
Polecam, mimo pewnej maniery która nie opuszcza wokalistki 

-
- moderator
A propos wspomnianych klimatów...
Polecam wam płytę Urlicht Uri Caine'a. To taka mocno postmodernistyczna wizja Mahlera. Słodkokwaśna. Jednocześnie porażająco mocna, wręcz dramatyczna, a z drugiej strony nigdy nie wiadomo co tak na prawdę jest żartem.
Smaku dodaje wybitna jakość techniczna nagrania.
Polecam wam płytę Urlicht Uri Caine'a. To taka mocno postmodernistyczna wizja Mahlera. Słodkokwaśna. Jednocześnie porażająco mocna, wręcz dramatyczna, a z drugiej strony nigdy nie wiadomo co tak na prawdę jest żartem.
Smaku dodaje wybitna jakość techniczna nagrania.
-
- 625...1249 postów
-
- 125...249 postów
-
- 6250...9374 posty
Cock Robin (w wolnym tłumaczeniu KOGUT Robin
) i inne przeboje lat 80-tych oraz Polska Jedynka...
When your heart is weak http://pl.youtube.com/watch?v=T4JVUBXuVRA
The promise you made http://pl.youtube.com/watch?v=hCfZbEZWAJA

When your heart is weak http://pl.youtube.com/watch?v=T4JVUBXuVRA
The promise you made http://pl.youtube.com/watch?v=hCfZbEZWAJA
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 250...374 postów
Ostatnio:
Ride the Lightning
Master of Puppets
...And Justice for All
Black album
Kill `em all
oczywiście Metallica, jakby ktoś nie znał
Jak również:
(kolejność przypadkowa)
Joe Satriani
Led Zeppelin
Beanfield (taki troszkę jazz, nie wiem dokładnie jakiego gatunku...)
Massive Attack
i wiele wiele innych.
Ostatnio jednak bardzo wciągnęły mnie brzmienia Metalliki. Wiele ich starszych kawałków zasługuje na miano "masterpiece". Tyle w jej muzyce różnorodności: to ostre, thrashowe granie, to znów liryczne ballady - nierzadko to i to w jednym utworze! Prawdziwe opowieści o ludzkich emocjach i niezwykła ekspresja, to przejmującego głosu Hetfielda, to "wioseł" i "garów"
Moim zdaniem najlepsze:
To Live Is To Die
Orion
One
Sanitarium
Creeping Death
Ride the Lightning
The Call Of Ktulu
Fade to Black
oj, długo by wymieniać...
Ciekawe, jak potoczy się dalsza historia zespołu. Tylu ludzi już chętnie postawiłoby krzyżyk na tej grupie, jednak ona wciąż nie chce się poddać i daje oznaki życia
Jedna z lepszych to (jeszcze nie wydany) dostępny na Youtube.com utworek "The ecstasy of gold", który dowodzi, że jeszcze nam pograją
W związku z obecnymi świętami dołączę do żałujących legendarnego basisty Cliffa Burtona. Cóż to byłby teraz za zespół, gdyby Cliff wciąż był z nami? Biedny Cliff, jego historia jest naprawdę poruszająca.
Ride the Lightning
Master of Puppets
...And Justice for All
Black album
Kill `em all
oczywiście Metallica, jakby ktoś nie znał

Jak również:
(kolejność przypadkowa)
Joe Satriani
Led Zeppelin
Beanfield (taki troszkę jazz, nie wiem dokładnie jakiego gatunku...)
Massive Attack
i wiele wiele innych.
Ostatnio jednak bardzo wciągnęły mnie brzmienia Metalliki. Wiele ich starszych kawałków zasługuje na miano "masterpiece". Tyle w jej muzyce różnorodności: to ostre, thrashowe granie, to znów liryczne ballady - nierzadko to i to w jednym utworze! Prawdziwe opowieści o ludzkich emocjach i niezwykła ekspresja, to przejmującego głosu Hetfielda, to "wioseł" i "garów"

Moim zdaniem najlepsze:
To Live Is To Die
Orion
One
Sanitarium
Creeping Death
Ride the Lightning
The Call Of Ktulu
Fade to Black
oj, długo by wymieniać...
Ciekawe, jak potoczy się dalsza historia zespołu. Tylu ludzi już chętnie postawiłoby krzyżyk na tej grupie, jednak ona wciąż nie chce się poddać i daje oznaki życia

-
- 2500...3124 posty
Ech... Słuchało się trochę tego zespołu. Albumy do Black Album dobrze znałem [czym innym jest to, że z braku dostępu do nagrań w chwili obecnej trochę mi się "pozapominało"...] i lubiłem. Może Kill'Em All nie bardzo, ale RtL, MoP, AJfA to już zdecydowanie. Z nowszych to kojarzę- niestety, z bardzo negatywnymi wrażeniami- St. Anger. Metallica się "skorniła" czy "zeslipknociła", ale mam nadzieję, że kolejne albumy będą bliższe korzeniom.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
A ja cierpię ostatnio na nawrót klimatów mniej lub bardziej gotyckich lub jak dawno temu zwykł był mawiać pewien redaktor, "miłosiernych". Zatem odkurzone zostały płyty The Sisters Of Mercy, takiego proszę ja was Clan of Xymox , itp. I do czego to mi przyszło na stare lata 
Wcześniej były rzeczy z kręgu Ultravox.
A jak mi jest za dobrze, to sobie puszczam którąś z płyt Dead Can Dance i potem jest mi... lepiej. Oj nic nowoczesności, nic...

Wcześniej były rzeczy z kręgu Ultravox.
A jak mi jest za dobrze, to sobie puszczam którąś z płyt Dead Can Dance i potem jest mi... lepiej. Oj nic nowoczesności, nic...
Ostatnio zmieniony ndz, 4 listopada 2007, 01:32 przez Janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
785mm