Jestem za, z drobną poprawką estetyczną.
Chyba nie ma sensu tworzyć kolejnego stopnia zagnieżdżenia (forum w podforum...), lecz postawić obydwa działy obok siebie, podobnie jak obok siebie stoją "lampy elektronowe" i "technologia lamp"

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Możnaby co bardziej wartościowe wątki przenieść do nowego działu (jako zamknięte), lub do innych odpowiednich, a resztę wysprzątać. Uważam, że nie ma sensu trzymać martwego działu z powodu kilku wątków. Ale to już sprawa wtórna. Tak, czy inaczej utworzenie nowego działu będzie wymagało trochę pracy, gdyż dobrze by było przenieść do niego na początek wątki z innych działów (np. wiele z "układów"), które do niego pasują.Romekd pisze:Piotr, też jestem tego zdania.
Co do działu audiofilskiego, proponowałbym go jednak pozostawić do czytania, bez możliwości dodawania nowych wpisów. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić by jeden z najciekawszych wątków naszego Forum (ludzie nie dajcie się...), mający do tej pory ponad 37000 odwiedzin (oraz kilka innych, też dość interesujących) miał się nagle znaleźć w śmietniku.
To może być bardzo trudne do zrealizowania – niektóre z wątków zaczynają się bardzo obiecująco, a później niestety zbaczają w stronę kosza. Ktoś mógłby się poczuć urażony gdybyśmy źle ocenili właśnie jego wypowiedź i ją wyrzucili. Chcesz się podjąć takiego zadania, bo ja nie bardzo.Piotr pisze:Możnaby co bardziej wartościowe wątki przenieść do nowego działu (jako zamknięte), lub do innych odpowiednich, a resztę wysprzątać.
Wątki, które się tylko dobrze zaczynają można przenieść jako zamknięte, a takie, które w całości są wartościowe nawet zostawić otwate. Całkowitemu usunięciu podlegałyby tylko te o papierze i sznurku.Romekd pisze:To może być bardzo trudne do zrealizowania – niektóre z wątków zaczynają się bardzo obiecująco, a później niestety zbaczają w stronę kosza. Ktoś mógłby się poczuć urażony gdybyśmy źle ocenili właśnie jego wypowiedź i ją wyrzucili. Chcesz się podjąć takiego zadania, bo ja nie bardzo.
Generalizowanie, że wszyscy krótkofalowcy wyją i nie wiedzą jak powinien być zbudowany kompresor świadzczy o nieznajomości tematu.MarekSCO pisze:Alku A czy uczestniczyłeś kiedyś w rozmowach tzw "DX-menów" na temat mikrofonów, konpresorów i technik modulacji głosu celem uzyskania jak najlepszych efektów w zawodach ?
I w dodatku oni mają to wszystko "opomiarowane"... Statystycznie
( tzw "uspiechy w radiosportie" )
Wierz mi, że audiofilia prezentowana w tym dziale to żadna audiofilia
Tutejsi czarodzieje przynajmniej nie wyją: "OoooooooLaaaaaa, AaaaaaLaaaa"
Nie twierdzą, że pracują mocą 1 kW ( 750 W ) podczas, gdy w rzeczywistości jest to 50 W DSB
Oni tylko "cichutko" pieprzą sobie 3 po 3. O tyle mniej denerwujące to jest
1. Nie generalizuję - zauważ cudzysłów... Chciałem w ten sposób zwrócić uwagę na tych, uważających się za dx-men-ówgeguś pisze:Generalizowanie, że wszyscy krótkofalowcy wyją i nie wiedzą jak powinien być zbudowany kompresor świadzczy o nieznajomości tematu.