szalony pisze:
No to ruszam z 6H6П ! Jak narysuję schemat to wrzucę. Smile
Z wtórnikiem White'a da się zrobić układ tylko w klasie A, czyli o mocy mniej - więcej cztery razy mniejszej (przy założeniu, że obciążenie jest bezpośrednio słuchawkami 32Ω). Chyba i tak wystarczy do większości przyzwoitych słuchawek.... Zwróć uwagę, że ten układ liczy się na określone obciążenie, przy jego zmianie zaburza się symetria.
RAF-KI pisze:
Nie obraż sie Jasiu, ale postępujesz podobnie:" Nie bo nie i koniec"
Nie napisałem "i koniec", ale zaproponowałem dyskusję... Chciałbym tylko wiedzieć czy zaczynać ją od podstaw, czy na przykład od macierzy admitancji charakterystycznych. Stąd pytaie o Twój stosunek do elektroniki.
Używasz analogii samochodowej - i dobrze. Zwróć uwagę, że każdy wie czym się różni maluch od BMW 625d i nikt nie wciska ciemnoty typu "zużycie paliwa było cofnięte" albo "moje 95 km/godz było bardziej detaliczne". Jakoś przy sprzęcie audio niektórzy nie mają takich oporów....
RAF-KI pisze:...Firme Audio Note mozna podziwiać nie tylko za jej produkty, ale tez za to, ze potrafi sprzedać za olbrzymie pieniadze swoje produkty. Jest to mistrzostwo świata i co by tu nie mówić powód do zazdrości......
.......A że marzenia sa piękniejsze od rzeczywistości - coz z tego...
Raf
Też podobają mi się wzmacniacze Audio Note.
My na tym Forum wszyscy jesteśmy w jakims stopniu marzycielami i 'szaleńcami'. Forum ma jednak charakter technczny i nie dziw się, że użytkownicy podchodzą do spraw subiektywnych bardzo emocjonalnie. Zapraszam Cię do Działu Kącik Audiofilski. Tam swobodnie można się na te tematy wypowiadać, dyskutować a nawet kłócić. Przy okazji liczę, że na Forum trafi się osoba, która potrafi wyjaśnic i przetłumaczyć trochę audiofilskiego żargonu. Wstyd mi się przyznać, ale niektórych obrazowych określeń po prostu nie rozumiem i boję się o nie zapytać np. na Forum Lukara aby mnie audiofile nie zmieszali z błotem