Przedwzmacniacz z EdW

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Post autor: OTLamp »

szalony pisze:Z czystej ciekawości (hipotetycznie) :

A gdyby użyć jako stopnia "mocy" wtórnika katodowego ?
Pewnie, że można: http://www.headwize.com/projects/showpr ... li_prj.htm

Pozdrawiam
Alek

Post autor: Alek »

Wątek zaczyna się robić hmm...audiofilski i prawdopodobnie z biegiem czasu tam zostanie przeniesiony :?

Tomku, w dużej mierze zgadzam się z Tobą.
szalony

Post autor: szalony »

No to ruszam z 6H6П ! Jak narysuję schemat to wrzucę. :)
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.
Panowie , mnie juz Jasiu dawno wyleczył z audiofilstwa.Myslę ,ze Was tez wykuruje .To tylko kwestia czasu :lol:
Pozdrawiam
Lech
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Problem widzę zasadniczo jeden - By leczyć, wpier trzeba zlokalizować chorobe ; co jeśli jej nie ma ?!
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
szalony pisze: No to ruszam z 6H6П ! Jak narysuję schemat to wrzucę. Smile
Z wtórnikiem White'a da się zrobić układ tylko w klasie A, czyli o mocy mniej - więcej cztery razy mniejszej (przy założeniu, że obciążenie jest bezpośrednio słuchawkami 32Ω). Chyba i tak wystarczy do większości przyzwoitych słuchawek.... Zwróć uwagę, że ten układ liczy się na określone obciążenie, przy jego zmianie zaburza się symetria.
RAF-KI pisze: Nie obraż sie Jasiu, ale postępujesz podobnie:" Nie bo nie i koniec"
Nie napisałem "i koniec", ale zaproponowałem dyskusję... Chciałbym tylko wiedzieć czy zaczynać ją od podstaw, czy na przykład od macierzy admitancji charakterystycznych. Stąd pytaie o Twój stosunek do elektroniki.

Używasz analogii samochodowej - i dobrze. Zwróć uwagę, że każdy wie czym się różni maluch od BMW 625d i nikt nie wciska ciemnoty typu "zużycie paliwa było cofnięte" albo "moje 95 km/godz było bardziej detaliczne". Jakoś przy sprzęcie audio niektórzy nie mają takich oporów....

Pozdrawiam,
Jasiu
Awatar użytkownika
ampliman
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: ampliman »

RAF-KI pisze:...Firme Audio Note mozna podziwiać nie tylko za jej produkty, ale tez za to, ze potrafi sprzedać za olbrzymie pieniadze swoje produkty. Jest to mistrzostwo świata i co by tu nie mówić powód do zazdrości......
.......A że marzenia sa piękniejsze od rzeczywistości - coz z tego...
Raf
Też podobają mi się wzmacniacze Audio Note.
My na tym Forum wszyscy jesteśmy w jakims stopniu marzycielami i 'szaleńcami'. Forum ma jednak charakter technczny i nie dziw się, że użytkownicy podchodzą do spraw subiektywnych bardzo emocjonalnie. Zapraszam Cię do Działu Kącik Audiofilski. Tam swobodnie można się na te tematy wypowiadać, dyskutować a nawet kłócić. Przy okazji liczę, że na Forum trafi się osoba, która potrafi wyjaśnic i przetłumaczyć trochę audiofilskiego żargonu. Wstyd mi się przyznać, ale niektórych obrazowych określeń po prostu nie rozumiem i boję się o nie zapytać np. na Forum Lukara aby mnie audiofile nie zmieszali z błotem :?
Niech moc będzie z Wami
Ampliman
szalony

Post autor: szalony »

Jasiu pisze: Chyba i tak wystarczy do większości przyzwoitych słuchawek....
To są dość spore Sennheisery (moc nieznana, chyba koło 200mW), ale to nie ma ogłuszać, więc myśle, że dam sobie radę. :)