Co zrobić z kącikiem audiofilskim?
Moderator: gsmok
-
- 3125...6249 postów
Re: Co zrobić z kącikiem audiofilskim?
Witam
Jestem za pozostawieniem tego działu. Obecnie śledzę jego zawartość, czasami włączam się do dyskucji. Gdy zacznie mnie denerwować (w co raczej wątpię) to przestanę do niego zaglądać.
Jestem za pozostawieniem tego działu. Obecnie śledzę jego zawartość, czasami włączam się do dyskucji. Gdy zacznie mnie denerwować (w co raczej wątpię) to przestanę do niego zaglądać.
Bardzo dobre stwierdzenie , ale chcialem napisac o czym innym .Denerwuje mnie troche na tym Forum , ze niektore osoby maja Sily Boze po swojej stronie i moga decydowac o przenoszeniu watkow do Smietnika .Przeciez tak dlugo jak wypowiiadaja sie w watku conajmniej dwie osoby , mozna to zakwalifikowac do miana dyskusji . Znaczy to ze jest jakies zainteresowanie , sprzeciw , podziw , etc.. czyjas wczesniejsza wypowiedzia i watek ma sens istnienia.Zasady tu panujace przypominaja mi troche czasy cenzury i odgornego wyznaczania wlasciwej "drogi", zdecydowanie sprzeciwiam sie wulgaryzmom i podobnym rzeczom - takie wypowiedzi natychmiast out .gsmok pisze:Witam
Jesli ktos nie jest zainteresowany tematem wypowiedzi , dzialem to niech po prostu omija to miejsce. Nie robcie z tego Forum miejsca dla "Wybranych" , ale starajcie sie nawrocic innych.
-
- 6250...9374 posty
Człowieku! A ja jestem za tym żeby używać polskich znaków! Ludzie, nauczcie się stosować "ś, ź, ż, ć, ą, ę"!!! Kurde! Litości!lysy ns pisze:Bardzo dobre stwierdzenie , ale chcialem napisac o czym innym .Denerwuje mnie troche na tym Forum , ze niektore osoby maja Sily Boze po swojej stronie i moga decydowac o przenoszeniu watkow do Smietnika .Przeciez tak dlugo jak wypowiiadaja sie w watku conajmniej dwie osoby , mozna to zakwalifikowac do miana dyskusji . Znaczy to ze jest jakies zainteresowanie , sprzeciw , podziw , etc.. czyjas wczesniejsza wypowiedzia i watek ma sens istnienia.Zasady tu panujace przypominaja mi troche czasy cenzury i odgornego wyznaczania wlasciwej "drogi", zdecydowanie sprzeciwiam sie wulgaryzmom i podobnym rzeczom - takie wypowiedzi natychmiast out .
Jesli ktos nie jest zainteresowany tematem wypowiedzi , dzialem to niech po prostu omija to miejsce. Nie robcie z tego Forum miejsca dla "Wybranych" , ale starajcie sie nawrocic innych.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Pisalem juz kiedys ze nie mieszkam w Polsce , bezustanna zmiana jezyka spowoduje ze przez przypadek umieszcze polskie znaki w innej waznej dla mnie zawodowo korespondencji .
Jesli jest to taki problem prosze o usuniecie mojego profilu z Forum
Jesli jest to taki problem prosze o usuniecie mojego profilu z Forum
Dopisz w profilu skąd piszesz, wtedy łatwiej jest to tolerować, bo nie wynika to z uporczywego olewania zasad pisowni, tylko z chwilowej uciążliwości.
Nie widzę potrzeby nawracania nikogo, a szczególnie tych, którzy nie potrafią pisać. Dlaczego? Bo jest duże prawdopodobieństwo, że nie potrafią również czytać (zwykle te dwie umiejętności idą w parze) - zatem będzie to zwyczajna strata czasu.lysy ns pisze: Jesli ktos nie jest zainteresowany tematem wypowiedzi , dzialem to niech po prostu omija to miejsce. Nie robcie z tego Forum miejsca dla "Wybranych" , ale starajcie sie nawrocic innych.
Forum to wykształciło sobie charakter techniczno-historyczny, który odpowiadał wielu użytkownikom. Niestety, od czasu do czasu zjawia się hałaśliwy barbarzyńca, który przynosi analfabetyzm i brudy. Nie podoba mi się to, i budzi moją odrazę - co wyrażam, bo mam takie prawo.
Jasiu
-
- moderator
Drogi Jasiu,Jasiu pisze:=> Piotrze, to już szczyt. Forum powinno nadawać się do czytania, a nie do udawania, że go nie ma.Piotr pisze: Niech wszyscy, którzy uważają, że ten dział jest zbędny spróbują udawać, że naprawdę został usunięty. Na próbę przez miesiąc, ok?
Ja na przykład od kilku lat udaję, że pewnego użytkownika nie ma na forum, a to właśnie dlatego, że jego wpisy nadają się do tego, a nie do czytania.
Moim zdaniem przynajmniej, tak jak Twoim do czytania nie nadaje się dział audiofilski. Czy widziałeś, żebym sugerował usunięcie kogoś z forum?
Peace&Love

Za długo jest ciepło na dworze, powinien wreszcie spaść śnieg i powinno "przypizgać" tak do -15' wtedy nastroje są spokojniejsze. A tu ludzie rozdrażnienie jak po przejażdżce autobusem MPK w środku lata.
]
Jasiu
Piotrze, nie sugerowałem usuwania nikogo. Po prostu kiedyś to forum przyjemnie się czytało. Teraz już nie - treść się rozmyła. Jedynie część staroradiowa trzyma poziom. Nawet w częściach lampowych - popatrz na przykład na część pierwszą - główny aktywista to "symetryzacja żarzenia" w dużej części nie nadający się nawet do śmietnika. Codziennie zaglądam na forum, wszędzie pomarańczowo - z czego jednak zupełnie nic nie wynika... Są tego jakieś przyczyny, "zaudiofilenie" forum uważam za główną z nich.Piotr pisze: Drogi Jasiu,
Ja na przykład od kilku lat udaję, że pewnego użytkownika nie ma na forum, a to właśnie dlatego, że jego wpisy nadają się do tego, a nie do czytania.
Moim zdaniem przynajmniej, tak jak Twoim do czytania nie nadaje się dział audiofilski. Czy widziałeś, żebym sugerował usunięcie kogoś z forum?
Jasiu
Nie bardzo zrozumialem sens Twojej wypowiedzi , czy stwierdzasz u mnie brak umiejetnosci zwanej pisaniem?Piotr pisze:Drogi Jasiu,Jasiu pisze:=> Piotrze, to już szczyt. Forum powinno nadawać się do czytania, a nie do udawania, że go nie ma.Piotr pisze: Niech wszyscy, którzy uważają, że ten dział jest zbędny spróbują udawać, że naprawdę został usunięty. Na próbę przez miesiąc, ok?
Peace&Love
Nie nawraca się nienawracalnych, nie reformuje się niereformowalnych. Każdy jest kowalem swojego losu. Jak przyjął bzdury za dogmaty, to i "kowadło" bardziej oddaje.lysy ns pisze: ale starajcie sie nawrocic innych.
Jest jeszcze różnica między kimś a czymś.Piotr pisze: Ja na przykład od kilku lat udaję, że pewnego użytkownika nie ma na forum, a to właśnie dlatego, że jego wpisy nadają się do tego, a nie do czytania.
....Codziennie zaglądam na forum, wszędzie pomarańczowo - z czego jednak zupełnie nic nie wynika....
OT.A to akurat już grali.. kilka razy wysuwane były wnioski, aby najważniejsze tematy przykleić na początku, co by nie powielać ich dziesiątki razy: żarzenia, wzmacniacz dla początkujących i kilka innych tematów by się znalazło.
OT.A to akurat już grali.. kilka razy wysuwane były wnioski, aby najważniejsze tematy przykleić na początku, co by nie powielać ich dziesiątki razy: żarzenia, wzmacniacz dla początkujących i kilka innych tematów by się znalazło.
-
- moderator
Jasiu...
Wiem co masz ma myśli i po części się z Tobą zgadzam. A konkretnie zgadzam się co do skutków, ale już nie co do przyczyn. Możemy sobie ponarzekać, że takie czasy, młodzież nie ta itd, ale obaj wiemy ile z tego wyniknie. Nauczanie młodzieży uważam za rozsądną alternatywę. Przynajmniej na sądzie będzie można powiedzieć "robiłem co było w mojej mocy".
Ale powiadasz, że przyczyną jest "zaudiofilenie" forum. Jesteś pewien, że nie wylejesz dziecka z kąpielą? Bo pozbywając się czołowych audiofilów na forum wylejesz RomkaD, Traxmana, mnie i całkiem spory zastęp ludzi, którzy trochę wysiłku w merytoryczną treść tego forum włożyli. Dlaczego nam żałujesz kącika? Dlaczego do gitary wolno, a do słuchania już nie?

Wiem co masz ma myśli i po części się z Tobą zgadzam. A konkretnie zgadzam się co do skutków, ale już nie co do przyczyn. Możemy sobie ponarzekać, że takie czasy, młodzież nie ta itd, ale obaj wiemy ile z tego wyniknie. Nauczanie młodzieży uważam za rozsądną alternatywę. Przynajmniej na sądzie będzie można powiedzieć "robiłem co było w mojej mocy".
Ale powiadasz, że przyczyną jest "zaudiofilenie" forum. Jesteś pewien, że nie wylejesz dziecka z kąpielą? Bo pozbywając się czołowych audiofilów na forum wylejesz RomkaD, Traxmana, mnie i całkiem spory zastęp ludzi, którzy trochę wysiłku w merytoryczną treść tego forum włożyli. Dlaczego nam żałujesz kącika? Dlaczego do gitary wolno, a do słuchania już nie?

O Ciebie, Romka i Traxmana jestem spokojnyPiotr pisze: Wiem co masz ma myśli i po części się z Tobą zgadzam. A konkretnie zgadzam się co do skutków, ale już nie co do przyczyn. Możemy sobie ponarzekać, że takie czasy, młodzież nie ta itd, ale obaj wiemy ile z tego wyniknie. Nauczanie młodzieży uważam za rozsądną alternatywę. Przynajmniej na sądzie będzie można powiedzieć "robiłem co było w mojej mocy".

Jeżeli chodzi o porównanie kącika gitarowego i audiofilskiego - oceń sam po zawartości.
Jasiu