Wisła
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: Wisła
Właśnie z Allegro dostałem wyjaśnienie o powód odwołania licytowanej(nie tylko przeze mnie/pozdrawiam kolegów z forum) Wisełki:została skradziona... ja bym wymyślił coś ciekawszego...
-
- 625...1249 postów
Ciekawe za ile poszła?
Niestety nie pierwszy i nie ostatni raz jakaś ciekawa aukcja "poleciała w kosmos".
Za to w Czechach pojawiła się po dłuższym czasie (w niezłym stanie) Tesla z radiem (z okrągłym kineskopem):
http://allegro.pl/item580291286_televiz ... tesla.html
Szkoda, że nie chce sprzedać poza granicę.
Niestety nie pierwszy i nie ostatni raz jakaś ciekawa aukcja "poleciała w kosmos".

Za to w Czechach pojawiła się po dłuższym czasie (w niezłym stanie) Tesla z radiem (z okrągłym kineskopem):
http://allegro.pl/item580291286_televiz ... tesla.html
Szkoda, że nie chce sprzedać poza granicę.
Pesymista to dobrze poinformowany optymista...
-
- 6250...9374 posty
Ostatnimi czasy na Allegro każda aukcja jaką obserwuję (np. chciałem kupić GDO) kończy się przed czasem z ceną praktycznie zerową. Trafiłem już na 3 takie aukcje w ciągu tego już miesiąca! Wypadało by być sukinsynem i zgłaszać to, ale co to da?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- moderator
W końcu da. Ja każdą taką aukcje zgłaszam, do tego prywatnie opieprzam sprzedawcę. Skuteczne też jest jego uświadomienie, że zapewne poza aukcją sprzedaje taniej niż by mu się udało ciągnąc aukcje do końca.marcin_oizo pisze:Ostatnimi czasy na Allegro każda aukcja jaką obserwuję (np. chciałem kupić GDO) kończy się przed czasem z ceną praktycznie zerową. Trafiłem już na 3 takie aukcje w ciągu tego już miesiąca! Wypadało by być sukinsynem i zgłaszać to, ale co to da?
-
- 6250...9374 posty
Masz rację Tomaszu,ostatnio wystawiałem coś z elektrośmieci(PLN-y na moje TV potrzebne) i po wystawieniu czegoś sypnęły się propozycje zakończenia aukcji wcześniej,cena proponowana 50 zł,tyle się spodziewałem(wcześniej taki sam przedmiot w trochę gorszym stanie za tyle poszedł),nie odwołałem aukcji i zabawka poszła za ponad 270zł.
-
- moderator
A co - namawiasz sprzedawców do sprzedaży poza aukcją? Bo jest to zupełnie nieuczciwe przede wszystkim w stosunku do innych licytujących.marcin_oizo pisze:Więc z poczciwego Marcina zrobi się menda i sukinkot...
-
- 6250...9374 posty
Miałem nie ruszać tego tematu..dla mnie jest trochę dziwne,że koledzy z tego forum walczą na Allegro między sobą(w skrajnym przypadku dwie osoby tylko licytują) i cena wychodzi wielkoludowa.I nawet nie chodzi o Wisłę,Elektrita jakiegoś tam itp.Przykład:napisałem do XXX (jeden z nas)czy ten TV do zbiorów i odpowiedź przyszła,że dla kolegi, który ,,coś" z TV chce mieć,proponowałem inny(dużo bardziej twarzowy telewizorek) i d..a,aukcję wygrałem za 31zł a mogłem(tyle sprzedający się spodziewał/odbierałem osobiście) za kilkanaście zł,walczyliśmy tylko my dwaj.,,Naszego" zapamiętałem a pamiętliwy jestem okrutnie...chodzi mi o zasadę a nie o kilkanaście przepłaconych złotych.
-
- moderator
Ale to jeszcze jest uczciwe, każdy ma równe szanse, najwyżej więcej zapłaci. Ale przy odwołaniu oferty bo 'przedmiot uległ zniszczeniu' możesz sobie tylko piwo na uspokojenie kupić..cirrostrato pisze:Miałem nie ruszać tego tematu..dla mnie jest trochę dziwne,że koledzy z tego forum walczą na Allegro między sobą(w skrajnym przypadku dwie osoby tylko licytują) i cena wychodzi wielkoludowa.I nawet nie chodzi o Wisłę,Elektrita jakiegoś tam itp.Przykład:napisałem do XXX (jeden z nas)czy ten TV do zbiorów i odpowiedź przyszła,że dla kolegi, który ,,coś" z TV chce mieć,proponowałem inny(dużo bardziej twarzowy telewizorek) i d..a,aukcję wygrałem za 31zł a mogłem(tyle sprzedający się spodziewał/odbierałem osobiście) za kilkanaście zł,walczyliśmy tylko my dwaj.,,Naszego" zapamiętałem a pamiętliwy jestem okrutnie...chodzi mi o zasadę a nie o kilkanaście przepłaconych złotych.
-
- 6250...9374 posty
W żadnym wypadku nie popieram zakańczania aukcji przed czasem, chyba że nie ma żadnych innych licytujących i nie zanosi się żeby ktoś to licytował. Ale odbiegamy od tematu 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU