Forum w phpbb3
Moderator: gsmok
-
- 9375...12499 postów
Re: Forum w phpbb3
nie wiecie dlaczego zamiast Forum mam co jakiś czas GENERAL ERROR?
No właśnie :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Brak połączenia z MySQL - może to być efektem np. prób ataku na forum - albo problem z serwerem na którym chodzi MySQL (jeśli to oddzielny host). Inna przyczyna to ew. błąd w samym PHP....
-
- moderator
Niewątpliwie takie rzeczy będą się przez pewien czas dziać, forum jest dopiero co postawione

Ja również przełączyłem sobie wygląd na klasyczny, ale phpBB 3 o wiele bardziej mi się podoba od starego - jest trochę drobnych, a użytecznych nowych funkcji.

Ja również przełączyłem sobie wygląd na klasyczny, ale phpBB 3 o wiele bardziej mi się podoba od starego - jest trochę drobnych, a użytecznych nowych funkcji.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
- 500...624 posty
Mała ciekawostka: na 'starym' forum nadal pojawiają się odpowiedzi 
Przykład: http://www.trioda.com/php/forum/viewtop ... 6525#96525

-
- 1875...2499 postów
O kurde, prawie się udławiłem
. Znalazłem tam kilka nowych PW oraz starą od Pyry której poszukiwałem. Czyżby przeprowadzka nie do końca się udała? 

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Nowy rodzaj błędu:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]
User 'trioda' has exceeded the 'busy_time' resource (current value: 900000000) [1226]
Wystąpił błąd bazy danych podczas ściągania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
Generalnie coś nie tak z serwerem MySQL.
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]
User 'trioda' has exceeded the 'busy_time' resource (current value: 900000000) [1226]
Wystąpił błąd bazy danych podczas ściągania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
Generalnie coś nie tak z serwerem MySQL.
-
- 6250...9374 posty
Przypadkowo zamiast nacisnąć ZALOGUJ wcisnąłem ZAREJESTRUJ i moim oczom ukazał się napis z prośbą podania daty urodzenia. O co tu chodzi? Czy podana data jest jakaś szczególna??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 3125...6249 postów
Pośród licznych wspaniałych wodotrysków forum ma i ten że będzie ci składać cyber-życzenia co roku. 
Ja również zaliczyłem parę razy (raczej bliżej 10 niż 5) Generała Errora oraz przekroczyłem "busy time".
Szczególnie chętnie błędy wyskakiwały po użyciu wyszukiwarki i próbie przejścia na 2 stronę rezultatów szukania.
Ogólnie nowe forum jest jakieś takie... Made in China.

Ja również zaliczyłem parę razy (raczej bliżej 10 niż 5) Generała Errora oraz przekroczyłem "busy time".
Szczególnie chętnie błędy wyskakiwały po użyciu wyszukiwarki i próbie przejścia na 2 stronę rezultatów szukania.
Ogólnie nowe forum jest jakieś takie... Made in China.

_
-
- 75...99 postów
Do 13. roku życia jest się dzieckiem, a pomiędzy 13. i 18. małoletnim.marcin_oizo pisze:Przypadkowo zamiast nacisnąć ZALOGUJ wcisnąłem ZAREJESTRUJ i moim oczom ukazał się napis z prośbą podania daty urodzenia. O co tu chodzi? Czy podana data jest jakaś szczególna??
Pozdrawiam, Matt.
-
- 3125...6249 postów
A dlaczego forum zmienia adres co i rusz? Mam w Operze poustawiane nicki, np. wystarczy napisać "tri" - i przeglądarka sama już wie gdzie jest forum, mnie jego faktyczny adres nie obchodzi.
Ale ostatnio jednak musi, bo stary adres właśnie powitał mnie radosnym napisem "[404] File not found".
Ale ostatnio jednak musi, bo stary adres właśnie powitał mnie radosnym napisem "[404] File not found".
_
-
- moderator
fugasi pisze:A dlaczego forum zmienia adres co i rusz? Mam w Operze poustawiane nicki, np. wystarczy napisać "tri" - i przeglądarka sama już wie gdzie jest forum, mnie jego faktyczny adres nie obchodzi.
Musisz zmienić ustawienia przeglądarki

Senza mai stancià nè mai rifiatà
-
- 3125...6249 postów
-
- administrator
To wynika z faktu, że stare forum ciągle istnieje fizycznie na dysku. W razie krachu nowego możliwy będzie powrót do starego. Z jakiś czas stare forum zostanie wykasowane. Zrobiłem dodatkową blokadę aby nikogo nie kusiło zaglądanie na stere forum.k4be pisze:Mała ciekawostka: na 'starym' forum nadal pojawiają się odpowiedzi