Maciej Szczodrowski pisze:Bym zapomniał o foto poglądowym, żeby wielkość była widoczna. Przy okazji pozdrowienia dla Kolegi Dolphin123 Widziałem, że w końcu coś zbudowałeś Akurat gdy zacząłem tracić wiarę w Ciebie I obudowę do mojego poprzedniego projektu na 12B4A super zrobiłeś A może chcesz też tego na przeróbkę? Bo chętnie go sprzedam Razem z odtwarzaczem CD
Pozdrawiam!
Maciek.
Elegancko Tyle, że to maleństwo byłoby gorzej przełożyć do nowej obudowy... Aczkolwiek mógłbym w weekend obadać sprawę i zaproponować pewne rozwiązanie nowego domku dla tego nano..
Swoją drogą mam na stanie 4xTG TW3-1-1 5kohm/8ohm i jakieś sieciowe, może dałoby radę wymiankę jakąś zrobić na lampki i projekt...
Cytat
"Bufor lampowy ma złagodzić ostre brzmienie, szczególnie tańszych zestawów, dodać nieco ciepła i czaru słuchanej muzyce. Taki układ nie ma być kompletnym lampowym wzmacniaczem mocy, tylko ma "psuć charakterystykę" klasycznego wzmacniacza półprzewodnikowego, żeby uzyskać charakterystyczny "lampowy", ciepły dźwięk."
"
Ja ten bufor wstawiam tylko jako ciekawostkę i nie skupiam się czy ma to znaczny wpływ czy żadnego...
Dlatego też napisałem, że nie będę badał wpływu dostawienia tej lampy do kostki. Ja o tym wiem, a jak mi się zestaw znudzi to potencjalny kupiec może sobie myśleć co chce...
Mikołaj K. pisze:Na tym forum "bufor lampowy" jest dosyć kłótliwą sprawą... Zasugerowani ludzie słyszą różnicę, a prawidłowo zbudowany nie ma prawa zmieniać dźwięku.
Na szczęście to forum nie jest audiofilskie i trudno spotkać taki wpis:
Wymieniłem 10cm przewodu pomiędzy transformatorem głośnikowym
a gniazdami wyjściowymi i usłyszałem wspaniały klarowny dźwięk.