maly wzmacniacz

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Fajnie.... ale jak brzmi pytanie? No chyba, ze to post w stylu "inny by się chwalił a ja wam pokaże"...
chszanek
3 posty
3 posty

Post autor: chszanek »

Witam
Napisałem:
"Zbudowałem wzmacniacz pseudo gitarowy na PCL86 (coś koło 4W) i powiem że gra całkiem całkiem ale bez większego szału, brak mi czegoś w tym dźwięku".

Niestety więcej nie powiem bo za dużo wzmaków lampowych nie słyszałem :( . A badań jeszcze nie robiłem (to jest konstrukcja z zeszłego weekendu:) ).

I chyba nie ma się co chwalić z tego że się odtwórczo (prawie) zrealizowało gotowy schemat).

POZDRAWIAM
:)
Awatar użytkownika
Teslacoil
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Teslacoil »

Wywal sprzężenie zwrotne i na R6 daj zworę.
tomek SE
10...14 postów
10...14 postów

Post autor: tomek SE »

Chcialbym skonczyc do niedzieli ten wzmacniacz. Zanim wszystko polutuje wolalbym sobie zasymulowac dzialanie tego ukladu na komputerze. Mozecie polecic jakies darmowe programy z internetu z baza podstawowych lamp jak: pcl86, el84, ecc82 itp. Glownie chodzi mi o dobranie elementow, aby uzyskac konkretna czulosc ukladu. Bylbym wdzieczny.
dzieki
tomek

Używaj polskich znaków!
chszanek
3 posty
3 posty

Post autor: chszanek »

Witam.
Zerknij na ten artykuł z EP 2/2005 nie jest to czysty gitarowiec ale fajnie tłumaczy wiele rzeczy (bo na tych fotkach jest artykuł o zaprojektowaniu wzmaka lampowego). W razie jak jakość byłaby za słaba proszę na prv, wyślę w lepszej.

POZDRAWIAM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
:)