Hi hi i to bolesnej ale Sokratesa tez otruli bo im cięzko było prawdy posluchać.Nie da się uciec od polityki i w dodatku marnej bo i slynne hitlerki zbieramy i radio Zwiezda co ma czerwona gwiazdkę i Pioniery ze Stalinogrodem no to może i radia Papy Grzybka.Ja cenię sobie sowieckie radia bo pomimo że idea marnawa dość to same konstrukcje ciekawe.Najlepiej wykonane te z Rygi ale i Iżewska i Mińska też niezłe.Ostatnio zdobyłem ciekawe Salut 001.8 KurzWelle +2 MittelWelle(ale nie ma czego posluchac) i FM zachodnie full zakres.To był eksportowiec do Bundesrepublik ,Anglii i chyba Francji.Wielkie jak nasza Julka a gra b.dobrze i ma 2 sliczne antenki po bokach.Radość dla oczu i uszu.Na sensorach prosze Koleżenstwa milego a te chyba z Wastoka wydlubali.
Nie ustępuje kultowym Satellitom Grundiga a cena hoho była.Montaz ładny i czysty.Serwisowo cud malina.Ktoś myślał!
Pozdrawiam Tomasz
PS Ci z Kolegow z doswiadczeniami ZURITowskimi wiedzą co piszą bo tony jak Romek mily przewalili.Jam skromny wyrobnik amator i czoło chylę przed Waszmościami.
Radio Maryia
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1875...2499 postów
-
- moderator
Re: Radio Maryia
Tu nie samo radio jest ważne, ale cała historia za nim stojąca. Tak jak szpilki które jakaś aktorka miała na planie mają większą wartość od zwykłej pary butów.
-
- 1250...1874 posty
Tak, ta historia jest ,owszem interesująca ale nie niebywała w swym rodzaju .Przedwojenna akcja jednego ze Zgromadzeńtszczesn pisze:Tu nie samo radio jest ważne, ale cała historia za nim stojąca...
zwalczającego podstępną i wrogą działalność... ,nazwijmy to w umownym skrócie ," Elektrita " . jest znana i pozostały po niej broszury i ulotki .Jedna z nich była tu na forum przed laty prezentowana . A przy okazji taka ,sądzę że interesująca
w sensie "ogólnotechnicznym" informacja.Tak się złożyło że w burzliwym okresie zmiany i " zagospodarowywania" nowego radiowego zakresu UKF byłem "tego" blisko . Nie jest przypadkiem że wtedy i przez długi okres czasu (teraz już nie) częstotliwość pracy stacji o ktorej mowa "otwierała" zakres
anka
-
- 1250...1874 posty
anka pisze:Tak, ta historia jest ,owszem interesująca ale nie niebywała w swym rodzaju .Przedwojenna akcja jednego ze Zgromadzeńtszczesn pisze:Tu nie samo radio jest ważne, ale cała historia za nim stojąca...
zwalczającego "podstępną i wrogą działalność" ... ,nazwijmy to w umownym skrócie ," Elektrita " . jest znana i pozostały po niej broszury i ulotki .Jedna z nich była tu na forum przed laty prezentowana . A przy okazji taka ,sądzę że interesująca
w sensie "ogólnotechnicznym" informacja.Tak się złożyło że w burzliwym okresie zmiany i " zagospodarowywania" nowego radiowego zakresu UKF byłem "tego" blisko . Nie jest przypadkiem że wtedy i przez długi okres czasu (teraz już nie) częstotliwość pracy stacji o ktorej mowa "otwierała" zakres
anka
-
- 1875...2499 postów
Witam!
Co do"moherowych" radioodbiorników było jeszcze takie coś
http://unitraklub.pl/node/13329
Odbiornik na pasmo 88-108 ale POLSKI.Jeden z ostatnich.
Nigdy na niego nie trafiłem,pierwszy raz widzę w internecie.
Ciekawe ile chcieliby na allegro?
P.S.
Moja ś.p.Sąsiadka uważała mnie za heretyka i uważała,że do słuchania RM potrzeba "specjalnego"(chyba poświęconego
) radia i nie dała przestroić swojej starej Leny.Latami słuchała Jedynki na LW.Ale potem jej odwaliło i stała się problemem-demencja.Zmarła w 2009 roku.Jej siostra była woźną w mojej podstawówce.
Te"specjalne" zestawy do TV Trwam były niezłym szwindlem.Sam mam taki dekoder(kupiłem za 5zł).To zwykły,gówniany tuner DVB-S,który wtedy już kosztował grosze.Po włączeniu na moment pojawia się panorama Torunia.Mało tego zostało.Potem sprzedawali Fergusony AF-3100CK(kilka razy drożej,jak na allegro) i Arivy 100(też drogo).
Dziś już nie zarobią,bo TV Trwam jest w DVB-T za darmo(a babcie są zwolnione z abonamentu).
Co do"moherowych" radioodbiorników było jeszcze takie coś
http://unitraklub.pl/node/13329
Odbiornik na pasmo 88-108 ale POLSKI.Jeden z ostatnich.
Nigdy na niego nie trafiłem,pierwszy raz widzę w internecie.
Ciekawe ile chcieliby na allegro?
P.S.
Moja ś.p.Sąsiadka uważała mnie za heretyka i uważała,że do słuchania RM potrzeba "specjalnego"(chyba poświęconego

Te"specjalne" zestawy do TV Trwam były niezłym szwindlem.Sam mam taki dekoder(kupiłem za 5zł).To zwykły,gówniany tuner DVB-S,który wtedy już kosztował grosze.Po włączeniu na moment pojawia się panorama Torunia.Mało tego zostało.Potem sprzedawali Fergusony AF-3100CK(kilka razy drożej,jak na allegro) i Arivy 100(też drogo).
Dziś już nie zarobią,bo TV Trwam jest w DVB-T za darmo(a babcie są zwolnione z abonamentu).