Deiwid pisze:wg mnie pomysł nie wypali.
są radia cenniejsze i bardziej powszednie.. wiadomo że ten kto pojedzie po nie zatrzyma sobie te bardziej cenniejsze radyjka....
Ja raczej nie widzę tam jakichś znacząco cenniejszych odbiorników od reszty. Ich wartość jest mniej więcej taka sama, te które jako kompletne byłyby trochę cenniejsze (np. Philips 796A) mają braki (brak głośnika, tylnej ścianki, lamp i nie wiadomo czego jeszcze).
Też mogę w to wejść ale niestety w kwesti logistyki nie mam pomysłu ani żadnych możliwości. Co do podziału to sprawiedliwy może być podział losowy w stosunku do zainwestowanych środków.
Więc jak dobrze liczę, mamy na razie 5 osób: ja, maciekb44, ufoglonojad, elektron i komar. Trochę jednak przeszkadza, że elektron jest z Gdyni, bo gdyby teraz rozłożyc po równo, to na każdego przypadnie po 10 odbiorników
OTLamp pisze:Więc jak dobrze liczę, mamy na razie 5 osób: ja, maciekb44, ufoglonojad, elektron i komar. Trochę jednak przeszkadza, że elektron jest z Gdyni, bo gdyby teraz rozłozyc po równo, to na każdego przypadnie po 10 odbiorników :roll:
Też się mogę dopisać do listy, bo kilka rzeczy się przyda. I jesczze naprawdę proponuję uruchamianie tych odbiorników którymi nikt z nas nie będzie zainteresowany i ich detaliczną sprzedaż (np. na Allegro), co nam ograniczy koszty. Jestem nawet gotów zalicytować jak nikt inny nie może, ale musze tu mieć gwarcncję, że oferent transpotu rzeczywiście się tego podejmie, żebym na lodzie nie został.
Ok, mamy więc 6 osób. Oczywiście dobrym pomysłem jest sprzedaż tego co zostanie na allegro. Trzeba by też ustalić, jaką maksymalną kwotę można dać za ten cały majdan. Kwestia zagwarantowania transportu jest obecnie najważniejsza. No i nie wiadomo jak to jest na granicy
A mi nie zależy na ekstra rarytasach i super starych bo nie mam lamp nie novalowych i jestem zwykłym pasjonatem a nie kolekcjonerem :D:D
Pozdrawiam
PS Za to fajnie by było gdybym nie musiał sztukować wszystkiego
Ok, mamy więc teoretycznie 8 osób, choć nie wiem jak to dostarczyć do trójmiasta (przejazd przez całą Polskę). Widzę, że licytuje Czeknar, ale on na forum bywa rzadko. Ciekawe czy zgodziłby się dołączyć do grupy.