Kupujemy na spółę ?:P

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: maciekb44 »

Własnie obawiałem sie az tak szczegółowego podziału, teraz juz nie ma czasu na wycene kazdego radia osobno pozatym nie wiele na zdjeciach widać.

Jedynym wyjściem było by, żeby ktoś kupił całość a póżniej odsprzedawał, ale na to nikt nie pójdzie...
Ostatnio zmieniony ndz, 4 czerwca 2006, 14:39 przez maciekb44, łącznie zmieniany 1 raz.
maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

Prawdą jest że są tam radia mniej i bardziej cenne ale co teraz zrobić...

Obecnie cena wynosi 700zł nawet jak pójdą za 1000zł to wychodzi po 20zł sztuka ,chyba nie ma sensu bawić się w szczegółowy podzial...

Ale o jest tylko moje zdanie i mogę sie mylić
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Deiwid pisze:wg mnie pomysł nie wypali.
są radia cenniejsze i bardziej powszednie.. wiadomo że ten kto pojedzie po nie zatrzyma sobie te bardziej cenniejsze radyjka....

Ja raczej nie widzę tam jakichś znacząco cenniejszych odbiorników od reszty. Ich wartość jest mniej więcej taka sama, te które jako kompletne byłyby trochę cenniejsze (np. Philips 796A) mają braki (brak głośnika, tylnej ścianki, lamp i nie wiadomo czego jeszcze).
Awatar użytkownika
elektron
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: elektron »

Też mogę w to wejść ale niestety w kwesti logistyki nie mam pomysłu ani żadnych możliwości. Co do podziału to sprawiedliwy może być podział losowy w stosunku do zainwestowanych środków.
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

Też chętnie się dołożę jeśli sprawa zawędruje dalej.
Komar
OTLamp

Więc jak dobrze liczę, mamy na razie 5 osób: ja, maciekb44, ufoglonojad, elektron i komar. Trochę jednak przeszkadza, że elektron jest z Gdyni, bo gdyby teraz rozłożyc po równo, to na każdego przypadnie po 10 odbiorników :roll:
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze:Więc jak dobrze liczę, mamy na razie 5 osób: ja, maciekb44, ufoglonojad, elektron i komar. Trochę jednak przeszkadza, że elektron jest z Gdyni, bo gdyby teraz rozłozyc po równo, to na każdego przypadnie po 10 odbiorników :roll:
Też się mogę dopisać do listy, bo kilka rzeczy się przyda. I jesczze naprawdę proponuję uruchamianie tych odbiorników którymi nikt z nas nie będzie zainteresowany i ich detaliczną sprzedaż (np. na Allegro), co nam ograniczy koszty. Jestem nawet gotów zalicytować jak nikt inny nie może, ale musze tu mieć gwarcncję, że oferent transpotu rzeczywiście się tego podejmie, żebym na lodzie nie został.
OTLamp

Ok, mamy więc 6 osób. Oczywiście dobrym pomysłem jest sprzedaż tego co zostanie na allegro. Trzeba by też ustalić, jaką maksymalną kwotę można dać za ten cały majdan. Kwestia zagwarantowania transportu jest obecnie najważniejsza. No i nie wiadomo jak to jest na granicy :roll:
Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ...:::SQL:::... »

Ja też jestem chetny i z chęcią dołożę 200zł lub więcej ale wtedy bym musiał brać kredyt ;)
Pozdrawiam :D
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Deiwid
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Deiwid »

tez moge sie dołożyć jak sprawa wypaali
Pozdro
maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

na granicy trzeba bedzie na kilka kursów to przewiezc ,tak po 5 radii zeby sie nie przyczepili... trzeba jechac na minimum 2 samochody
OTLamp

Deiwid pisze:tez moge sie dołożyć jak sprawa wypaali
Pozdro
A co z Twoimi wątpliwościami, że ktoś zwinie Ci najcenniejsze sprzed nosa :?:
Awatar użytkownika
Deiwid
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Deiwid »

OTLamp pisze:
Deiwid pisze:tez moge sie dołożyć jak sprawa wypaali
Pozdro
A co z Twoimi wątpliwościami, że ktoś zwinie Ci najcenniejsze sprzed nosa :?:
rozwarezałem czysto teoretycznie :)
Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ...:::SQL:::... »

A mi nie zależy na ekstra rarytasach i super starych bo nie mam lamp nie novalowych i jestem zwykłym pasjonatem a nie kolekcjonerem :D:D:D
Pozdrawiam :D
PS Za to fajnie by było gdybym nie musiał sztukować wszystkiego ;)
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
OTLamp

Ok, mamy więc teoretycznie 8 osób, choć nie wiem jak to dostarczyć do trójmiasta :roll: (przejazd przez całą Polskę). Widzę, że licytuje Czeknar, ale on na forum bywa rzadko. Ciekawe czy zgodziłby się dołączyć do grupy.