ok dzieki bardzo
pzdr
acha ,czy przewody biegnące do poszczególnych potencjometrów z plytki ,powinny byc ekranowane(u mnie nie są)
pytam bo to dosc duzo rozlutowywania

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
jak są w metalowym chassis to nie muszą, aczkolwiek nieraz trzeba. Ja często daje ekranowane ale ja jestem zboczeniecfront247 pisze:to czeka mnie klecenie skrzynki
ok dzieki bardzo
pzdr
acha ,czy przewody biegnące do poszczególnych potencjometrów z plytki ,powinny byc ekranowane(u mnie nie są)
pytam bo to dosc duzo rozlutowywania
To znaczy że nie masz uziemionego pieca. Podłącz go kablem z uziemieniem do gniazdka z uziemieniem. Oczywiście kabelek z uziemienia podłącz do obudowy. Gwarantuję, że problem zniknie.front247 pisze: Druga sprawa przydzwiek,jak juz napisalem nie ma go wcale ale tylko w przypadku trzymania ręką strun w gitarze,nie dotykając gitary jest brum ,dosc dokuczliwy,próbowalem juz wielu polączen masy ale bez efektu...
Wszystko nadal lezy na stole w pająku i to moglaby być przyczyna ,ale jak zamykam obwód dotykając ręką strun przydzwięk znika calkowicie,zostaje sam czysciutki dzwięk z lekkim szumem.
Moze macie jeszcze jakies sugestie.?
pozdrawiam
front247 pisze:podlączylem chassis wzmaka do zera sieciowego przy trafie zasilającym(gdyz nie mam w gniazdku uziemienia),i brumu juz prawie nie ma czyli pomoglo ale....