U mnie w domu są 3 telewizory LED Samsunga. Każdy kupowany w innych latach - każdy już dawno po gwarancji - działają "odpukać" niezawodnie.Olkus pisze: ↑śr, 10 sierpnia 2022, 13:43Z swojej strony o Samsungu złego słowa nie powiem, TV LCD tej firmy służył u dziadków kilka ładnych lat, a wcześniej był używany przez kogoś innego. Dokładny model TV to : LE32A656, został pół roku temu zamieniony na Philipsa. Samsunga rozkręciłem i wtedy okazało się, że strzeliły dwa kondensatory w zasilaczu (spuchły), co ciekawe żadnych objawów usterki po TV widać nie było.bratyslaw pisze: ↑śr, 10 sierpnia 2022, 11:44 Osobiście od wielu lat unikam jak ognia wszelkiej maści sprzętu marki Samsung - zawsze był z nim jakiś problem; a to dyski padały ot tak, a to lodówka, w fajnym, 4-letnim TV CRT 29 cali padł kineskop (najpierw katoda B zwarta z grzejnikiem - odseparowałem, potem padł kolor G). Generalnie staram się nie kupować sprzętów "wiodących" firm. Telefonu nigdy nie miałem Samsunga, głównie Motorola, były też Huawei i LG (ten też padł po gwarancji). Ale możliwe, że tylko ja tak mam![]()
Pozdrawiam,
A.
Na pewno nie polecę telefonów tej marki (mamy służbowe) - wykonane ze słabych materiałów, chociaż aparaty mają dość niezłe.
Od niedawna mam też lodówkę SBS tej firmy, po tym jak znana sieć sklepów nie potrafiła dostarczyć lodówki Hisense bez wad fabrycznych (wymieniali Hisensa 3 razy, aż w końcu za 4 razem zaproponowałem wymianę na lodówkę Samsunga o 1300 zł drożą