Hyde Park
Moderator: gsmok
-
- 6250...9374 posty
Re: Hyde Park
Gdybyś miał choć odrobinę honoru, w ogóle byś nie zabierał głosu i zniknął z tego forum raz na zawsze.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Od listopada 2011 czekam na moje 22zł od Wielce Szanownej Osoby.Młody elektronik pisze:A co mi to się tolerancja nie należy ???![]()
![]()
Ja, to mam bynajmniej/azaliż/ten tego/mocium panie tolerancję

-
- 1250...1874 posty
Troszkę to zmodyfikuję.

EE tam czekaj tatka latkaankowalik pisze:Od listopada 2011 czekam na moje 22zł od Wielce Szanownej Osoby.Młody elektronik pisze:A co mi to się tolerancja nie należy ???![]()
![]()
Ja, to mam bynajmniej/azaliż/ten tego/mocium panie tolerancję

Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
-
- 625...1249 postów
Panowie, orientujecie się gdzie mogę zakupić przełącznik obrotowy z ośką jak w potencjometrze do załączania wzmacniacza?
Zamiast wciskanego przycisku chciałbym zrealizować to za pomocą osobnej gałki.
Będę wdzięczny za pomoc.
Będę wdzięczny za pomoc.
-
- 1250...1874 posty
W dowolnym sklepie elektronicznym. Przynajmniej tak jest w Łodzi.
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Kłopot.
Raczej tylko już z demoobilu. Te jakie są dostępne ze współczesnych nie nadają się na wyłącznik zasilania 230V AC.
Ale naprowadzę Ciebie - są w dobrych porządnych hurtowniach elektrotechnicznych (pod względem oferty - nie hurtownie z najgorszym szajsem) obrotowe krzywkowe wyłączniki małej mocy o niewielkich wymiarach - maja nawet ładna gałkę w stylu nic podobnym do gałek chicken-head - maja pod gałką płaską płytkę - pole z oznakowaniem O - I jednocześnie maskującą mocowanie przełącznika do obudowy. Mają 3 albo 4 styki NO. Kolorystyka czerń i biel.
Np. zajrzyj do katalogu i broszury Eaton-Moeller'a (Łączniki mini):
http://www.moeller.pl/Documentation/Kat ... t_1500.pdf
http://www.moeller.pl/Documentation/Bro ... ura_TP.pdf
Raczej tylko już z demoobilu. Te jakie są dostępne ze współczesnych nie nadają się na wyłącznik zasilania 230V AC.
Ale naprowadzę Ciebie - są w dobrych porządnych hurtowniach elektrotechnicznych (pod względem oferty - nie hurtownie z najgorszym szajsem) obrotowe krzywkowe wyłączniki małej mocy o niewielkich wymiarach - maja nawet ładna gałkę w stylu nic podobnym do gałek chicken-head - maja pod gałką płaską płytkę - pole z oznakowaniem O - I jednocześnie maskującą mocowanie przełącznika do obudowy. Mają 3 albo 4 styki NO. Kolorystyka czerń i biel.
Np. zajrzyj do katalogu i broszury Eaton-Moeller'a (Łączniki mini):
http://www.moeller.pl/Documentation/Kat ... t_1500.pdf
http://www.moeller.pl/Documentation/Bro ... ura_TP.pdf
-
- 625...1249 postów
Tak sobie myślałem, że trzeba w gałąź automatyki zajrzeć. Lumel ma ciekawy przełącznik, muszę zapytać czy da radę go rozebrać i ściągnąć przedni panel z gałką.
http://abc-automatyka.pl/pl/p/4G10-90-U ... wy-10A/858
http://abc-automatyka.pl/pl/p/4G10-90-U ... wy-10A/858
-
- 625...1249 postów
Witam.
Mam takie coś jak: Rafi 1.20 113
VDE0660
Tylko nie wciskany ale obrotowy.Wada to otwór do mocowania w czołówce 23mm, maskownica 28mm gałka o średnicy 25 mm.
Pozdrawiam
tedi.
Mam takie coś jak: Rafi 1.20 113
VDE0660
Tylko nie wciskany ale obrotowy.Wada to otwór do mocowania w czołówce 23mm, maskownica 28mm gałka o średnicy 25 mm.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 500...624 posty
Wprawdzie nie wiem, co to ma wspólnego z Hyde Parkiem (głosowałem przeciw!) ale mam taki wyłącznik firmy Ruwido. Podwójny, cztery końcówki, 2/250, ośka 4mm, mocowanie takie, jak w potencjometrze i do niego bardzo podobny. Jutro może być zdjęcie - muszę zawołać dziecko - sam nie używam cyfrowych wynalazków. SP5SATdolphin123 pisze:Panowie, orientujecie się gdzie mogę zakupić przełącznik obrotowy z ośką jak w potencjometrze do załączania wzmacniacza?
Będę wdzięczny za pomoc.
Jest zdjęcie - niestety tylko komórkowe, kolega dolphin - odpowiedź na PW
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw, 20 września 2012, 22:28 przez akordeonista, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
-
- moderator
Można rozbierać go na dowolne składowe, ale to jest wielki grzmot. Ciężko go zmieścić, a jeszcze trudniej przełączyć bez sporego pokrętła.dolphin123 pisze:Tak sobie myślałem, że trzeba w gałąź automatyki zajrzeć. Lumel ma ciekawy przełącznik, muszę zapytać czy da radę go rozebrać i ściągnąć przedni panel z gałką.
-
- 1250...1874 posty
Czyli coś jak w amplifonie stand by ?dolphin123 pisze:Panowie, orientujecie się gdzie mogę zakupić przełącznik obrotowy z ośką jak w potencjometrze do załączania wzmacniacza?
Będę wdzięczny za pomoc.
Ja rozebrałem ostatnio kilka starych radiostacji radmora, i z nich wymontowałem takowe.
Nie mogłem zakupić całych, a szły na rozbiórkę, więc tylko to co mnie interesowało wyjąłem.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
- 3125...6249 postów
Czy nie chodzi o stary pakieciak? Załączający anodowe na dwie raty? Jeżeli tak to kłania się stara pralka "Frania".dolphin123 pisze:Panowie, orientujecie się gdzie mogę zakupić przełącznik obrotowy z ośką jak w potencjometrze do załączania wzmacniacza?
Będę wdzięczny za pomoc.
-
- 625...1249 postów
Anodowe będzie załączane prawdopodobnie po przez opóźnienie na NE555 i przekaźniku, więc samo załączenie trafa i tym samym żarzenie potrzebuje tego właśnie włącznika.
W temacie: nie uwierzycie, ale ja glosowałem za
Nie w temacie: a może jakiś trzeszczący, ale ze sprawnym włącznikiem, potencjometr

Nie w temacie: a może jakiś trzeszczący, ale ze sprawnym włącznikiem, potencjometr

-
- 1250...1874 posty
Obserwuję u Szanownych Kolegów pewne skrzywienie. Niezależnie od miejsca, czasu; niezależnie z kim, a zapewne nawet i z koleżanką małżonką i to niezależnie czy przy zapalonym czy też wyłączonym świetle zawsze tylko jedno – wyłączniki, potencjometry, lampy ......
Podział na działy jakoś tak zaciera się.
Podział na działy jakoś tak zaciera się.