Końcówka 2x18 w racku
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: końcówka 2x18 w racku
szczególnie te z uszami
(wiekszość jak widzę jest bez)

- Thereminator
- 6250...9374 posty
W pierwszej aukcji są same uszy
Można też dorobić z kawałka kątownika albo dorabiając nowy panel przedni zrobić go od razu z uszami.

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- METALOWIEC
- 375...499 postów

Pozdrawiam, Jarek 

Jeśli chodzi o ustawienie elementów to trochę będę próbował nawiązać do lustrzanego odbicia Mesy 20/20 oprócz obsadzenia lamp. Będzie to jeden z tych lepiej przemyślanych konstrukcyjnie moich wzmacniaczy. Czas zacząć się uczyć i takich rzeczy jak estetyka i funkcjonalność połączone ze sobą.
Ani ty ani ja nie zauważyliśmy jednej rzeczy widocznej na zdjęciach zamieszczonych na allegro... Wzmacniacz o mocy 2x250W pobierający z sieci 120W!!!(napis przy wejściu kabla zasilającego). Perpetuum mobile jednym słowem. W środku jest mniej elementów niż w moim CD z początku lat 90-tych i waży on mniej więcej tyle samo...
Dawca do mnie dotarł... Jeśli nie kupowałbym tego dawcy dla samej obudowy to bym się wkurzyłkciuq pisze:Painlust : bierz tą : http://allegro.pl/koncowka-mocy-skytec- ... 30808.html, i nie marudź. Będziesz miał jeszcze części do innych projektów.

- kciuq
- 1250...1874 posty
Miała być klawa obudowa w dobrej cenie, środek to dodatek.
Ale ściemniać nie będę - nie zwróciłem na to uwagi.
Jestem ciekaw jak się projekt potoczy, czekam na zdjęcia.
Ale ściemniać nie będę - nie zwróciłem na to uwagi.
Jestem ciekaw jak się projekt potoczy, czekam na zdjęcia.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Projekt na razie leży... Kaka jest zawalony robotą, a jak nie będę miał traf to nic nie będę robił... Przyjdą trafa, będę myślał. Na razie rozglądam się za czymś innym do roboty... Nawet myślałem nad końcówką stereo 2x50W
do takiej nawet mam transformatory 

- kciuq
- 1250...1874 posty
Niech zgadnę do LuC`a ;]
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
A właśnie, że nie
Wykorzystałbym ruski TS 250-2M jako zasilający (wykombinowałem już jak go okiełznać) oraz TS 50/49 jako wyjściowe oraz lampy 6P3S-E.

- kciuq
- 1250...1874 posty
Ustawienie takie jak tutaj.
http://allegro.pl/marshall-koncowka-lam ... 73045.html
http://allegro.pl/marshall-koncowka-lam ... 73045.html
Zrób takie ustawienie z pojedynczym trafem zasilającym 

Trafa od Kacpra sa juz u mnie. Gdyby nie remont w domu brałbym się już za składanie tego wzmaka, a tak znów będzie przestój...
Postanowiłem zrezygnować z potencjometrów stereo na rzecz rozwiązania które zastosowałem w obu Triumphach. Szkoda trochę, że lekko ciemne chmurki zebrały się nad tym projektem. Brak czasu spowodowany remontem mieszkania oraz jakiś problem z trafami wyjściowymi od Kacpra. Pytanko... Jest jakies przeciwskazanie aby zasilać w ten sposób wentylator 12V? Chyba nie, ale doświadczenie mam z wentylatorami we wzmacniaczach nikłe.
Wentylator rzecz zwyczajna. Zasilanie jak najbardziej może być.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 125...249 postów
Skoro stereo i tym bardziej do gitary a Painlust się nie obrazi to zapytam i się podepnę pod temat jak można ?. Końcówka stereo + preamp z dwiema pętlami FX ( dla kanału lewego i prawego osobno) jak to połączyć na wejściu przed pętlami FX ?. Uprzedzając lawinę pytań wyjaśniam dlaczego taki zamysł. Posiadam pod-a HD 500 jak wiadomo pracuje on w dualu czyli na lewym czy prawym kanale mogą być symulowane dwa różne wzmacniacze plus masa innych efektów w wersji stereo dostępne są również wyjścia balanced jak również unbalanced. Wiadomo że PA stereo jako końcówka mocy rozwiązuje tutaj definitywnie sprawę. Jednak posiadam już wygiętą szaskę na 60 cm i żal mi ją rozcinać żeby tylko zrobić PA. Jak wiadomo w/w POD-a można wpiąć metodą na 4 kable w moim zamyśle będzie to 5 kabli w wersji pseudo stereo. Ogólnie wizja jest taka żeby tej szaski jednak nie rozcinać zrobić w niej oprócz PA jakiś dwukanałowy preamp np. clean i jakiś przesterowany kanał powiedzmy Atomic z tego forum. Nurtuje mnie jednak jeden problem czy można chamsko połączyć dwa przewody na ostatnim stopniu preampu i wyprowadzić jako wejścia do FX osobno na lewy i prawy kanał czy może należy zastosować w tym wypadku jakieś inne rozwiązanie. Schematycznie to gitara -> preamp -> fx loop x 2 lewy i prawy kanał -> PA stereo L i P kanał.
Przeczytałem to 2 razy i albo jestem niewyspany, albo nie wiem o co ci chodzi... Może jakiś pogladowy rysunek?