Marcin K. pisze:Jest taka sprawa, oddam Ci mojego Syriusza TC502 + pilot + telegazeta + głowica z hyperbandem + większość nowych elektrolitów (wszystko zamontowane!) za 1zł jak sobie po niego przyjedziesz do mnie. Dodaje jeszcze zapasowy kineskop

:D:D A wiesz, że to jest możliwe? Bo planuję wypad na Śląsk samochodem (mam trochę sprzętu tam do zabrania). Wow, masz w nim telegazetę?

Trzymaj sprzęt! Widziałem w innym wątku, że też masz inne TV do sprzedania. Wziąłbym wszystko, ale qrcze będzie problem z miejscem w aucie.
Co do mojego Syriusza, to kontaktowalem się z panem z serwisu no i jedyne, co wchodzi w grę, to napięcie w sieci. Objawy przeze mnie wymienione ponoć zaprzeczają sobie: białe poziome maski miałyby ewentualnie wskazywać, że to kineskop siada, ale z kolei czarny poziomy pasek szerszy oznacza co innego (nie pamiętam już co).
Po zmierzeniu takim śmiesznym testerem napięcie w gniazdku, pokazuje mi 235-237V, a zwykłym miernikiem pokazuje 232-240V, czyli być może jednak to napięcie jest minimalnie za duże i przez to mi Syriusz świruje?