Co jest w mordę...

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
biohack
500...624 posty
500...624 posty

Re: Co jest w mordę...

Post autor: biohack »

Akurat mówię o komputerze dziewczyny ani opera ani mozilla nie pomaga. Ja osobiście zainstalowałem IE 9 ostatnio i chodzi :) Windows 7 ultimate oczywiście. Ubuntu też miałem troche na nim posiedziałem , ale najlepsza dystrybucja to BackTrack :D
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Wojtek »

Ja nie mam takich problemów chociaz używam powszechnie nie lubianego IE9 (a wczesniej jego poprzednie wcielenia) i systemu Win7. Wydaje mi sie że problemy mogą wynikać z jakichś specyficznych ustawień systemu lub zabezpieczeńalbo jak któryś kolega wczesniej wspomniał może byc to problem sprzętu zewnętrznego. Kiedys miałem podobny problem na innym forum ale wynikało to z wpisywania adresu zamiast www.jakies_forum.pl to jakies_forum.pl . Jakieś nerwowe ruchy zamiany systemu Win na Linuks są według mnie niepotrzebne. a nawet szkodliwe :mrgreen: . Swego czasu "przerobiłem różne wówczas dostepne dystrybucje i koniec końców zawsze wracałem do Win :) .
Wojtek
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Problem występuje z Firefoxem, Operą, IE, szlag mnie powoli trafia, każdą napisaną treść muszę kopiować, bo nie wiem kiedy mnie wyloguje. Przeskanowałem cały komputer Kasperskim, pousuwałem ciasteczka, nic nie pomaga. Na innych forach problem nie występuje. Szukając przyczyn w internecie, na jakimmś forum natknąłem się na informacje, że takie problemy wystepują niekiedy z niektórymi forami przy zmiennym IP. Może tu tkwi problem i jestem po prostu identyfikowany jako potencjalny spamer?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Nie chcę wyjść na niewdzięcznika, którego nie obchodzą problemy innych, ale zwyczajnie nie za bardzo wiem co mogę na to poradzić. Obawiam się, że nie mam po prostu wpływu na tego typu problemy występujace w przypadku niektórych połączeń: użytkownik - serwer Triody.
Jeśli ktoś zna sposób na występujące zrywanie sesji - prosiłbym o przekazanie tej informacji.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
sppp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: sppp »

OTLamp - może masz coś z systemem? Ja spotkałem się z problemem wylogowywania z triody ale występuje on tylko na moim służbowym laptopie - wysypany i ledwo chodzący WinXP i jeszcze bardziej wywalony IE. Z racji, że komp służbowy to mam tylko IE, na tyle firma pozwala. Na prywatnym kompie żadnego problemu, ani pod IE, ani Firefoxem.
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Agata+
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Agata+ »

OTLamp pisze:Problem występuje z Firefoxem, Operą, IE, szlag mnie powoli trafia, każdą napisaną treść muszę kopiować, bo nie wiem kiedy mnie wyloguje. Przeskanowałem cały komputer Kasperskim, pousuwałem ciasteczka, nic nie pomaga. Na innych forach problem nie występuje. Szukając przyczyn w internecie, na jakimmś forum natknąłem się na informacje, że takie problemy wystepują niekiedy z niektórymi forami przy zmiennym IP. Może tu tkwi problem i jestem po prostu identyfikowany jako potencjalny spamer?
Ja mam zmienne IP i nie mam takich kłopotów jak ty , co praktycznie godzinę zmienia mi się IP ,jeżeli odłaćzam komputer z prądu ,jeżeli nie zostaje cały czas na tym samym IP.

Pierwsze wyjasnienie sprawy poważniejsze :
Wiesz czasami takie problemy zależą nie od przegladarek a s atrybutów MAC twojej karty sieciowej , jeżeli twój komputer ma ok 3-4 lat to mogłeś paść tego ofiarą bo taka cicha afera w Europie z tym była i aplikowały to praktycznie wszystkie firmy produkujace płyty główne a ich karty sieciowe powielały identczne adresy MAC które w połaczeniu z tym samym provideem np: neostrada powodowały zakłócenia w dostawach lub funkcjonowaniu internetu przy kilku takich samych adresach mac podłaczonych współpracujących z tym samym providerem , działało to na zasadzie raz ja raz ty .

Spróbuj dołozyć jakąś sieciówke extra w gniazdo PCI i zobacz co sie będzie działo .

i mniej poważniejsze :

Po prostu masz zainstalowany KIOSK ruchu na kompie i sie pieprzy ,możliwe że potrzebne porzadki .
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
Awatar użytkownika
qdlaczian
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: qdlaczian »

OTLamp pisze:Problem występuje z Firefoxem, Operą, IE, szlag mnie powoli trafia, każdą napisaną treść muszę kopiować, bo nie wiem kiedy mnie wyloguje. Przeskanowałem cały komputer Kasperskim, pousuwałem ciasteczka, nic nie pomaga. Na innych forach problem nie występuje. Szukając przyczyn w internecie, na jakimmś forum natknąłem się na informacje, że takie problemy wystepują niekiedy z niektórymi forami przy zmiennym IP. Może tu tkwi problem i jestem po prostu identyfikowany jako potencjalny spamer?
Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu. Miałem identyczny problem.

EDIT:
Rozumiem że taki pierd jak data i godzina systemowa jest ok ?
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
OTLamp

Post autor: OTLamp »

qdlaczian pisze:Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu.
Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.
_idu

Post autor: _idu »

OTLamp pisze:
qdlaczian pisze:Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu.
Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.
Firefox ma dziwaczną obsługę sesji i cookies. Na wielu stronach przy używaniu sesji trzeba niestety zapamiętywać hasło (monit) na innych ie jest to konieczne.
Firefox niestety idzie w złą stronę, szczególnie ostanie zmiany numerów wersji nic nowego a zmiana głównego numeru - czyli ważniejszy marketing mamy już 6 wersję - niż sam produkt.
To źle wróży. Szkoda że rynek przejmuje nieciekawa przeglądarka firmy znanej ze szpiegowania komputerów i ujawniania prywatnych danych w internecie czyli Google Chrome. Na Google trzeba uważać bowiem nie raz okazywało się że po cichu różne nasze dane uciekały w świat.
Wracając do problemu wszelkie jakieś cuda co maja zabezpieczać pracę przez przeglądarkę są tutaj najbardziej podejrzanymi. Sprawdź czy jakiś plug-in nie brudzi.
Jak używacie internetu z GSM warto sprawdzić czy zmniejszenie MTU nie poprawi jego wydajności. Po drodze są różne tunele i pojawia się problem nadmiernej fragmentacji pakietów (zżera to sporo zasobów). Przećwiczone nawet głupi telnet otwierał się przez 10 minut - zmiana MTU i zaczęło normalnie działać. Aha wszelkie priorytetowanie pakietów (np. QoS) to wyłączcie jest ignorowane. Co do Orange nie narzekać Plus jest jeszcze bardziej badziewny - niby 3G a upload zazwyczaj na poziomie 60 - 120 kbit/s
Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: djivo »

OTLamp pisze: Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.
Miałem kiedyś podobny problem ze stroną pewnego portalu aukcyjnego ale nie pamiętam już jak sobie z nim poradziłem .
Ale nie wiem czy nie miałem jakiegoś wirusa.
Sprawdzałeś co tam się Tobie ładuje ze startem Twojego komputera ?
Może coś się dokleiło i Cię nęka w auto-starcie?
Nigdy mi się to tutaj nie zdarzyło.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5