Moderator: gsmok
Ja mam zmienne IP i nie mam takich kłopotów jak ty , co praktycznie godzinę zmienia mi się IP ,jeżeli odłaćzam komputer z prądu ,jeżeli nie zostaje cały czas na tym samym IP.OTLamp pisze:Problem występuje z Firefoxem, Operą, IE, szlag mnie powoli trafia, każdą napisaną treść muszę kopiować, bo nie wiem kiedy mnie wyloguje. Przeskanowałem cały komputer Kasperskim, pousuwałem ciasteczka, nic nie pomaga. Na innych forach problem nie występuje. Szukając przyczyn w internecie, na jakimmś forum natknąłem się na informacje, że takie problemy wystepują niekiedy z niektórymi forami przy zmiennym IP. Może tu tkwi problem i jestem po prostu identyfikowany jako potencjalny spamer?
Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu. Miałem identyczny problem.OTLamp pisze:Problem występuje z Firefoxem, Operą, IE, szlag mnie powoli trafia, każdą napisaną treść muszę kopiować, bo nie wiem kiedy mnie wyloguje. Przeskanowałem cały komputer Kasperskim, pousuwałem ciasteczka, nic nie pomaga. Na innych forach problem nie występuje. Szukając przyczyn w internecie, na jakimmś forum natknąłem się na informacje, że takie problemy wystepują niekiedy z niektórymi forami przy zmiennym IP. Może tu tkwi problem i jestem po prostu identyfikowany jako potencjalny spamer?
Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.qdlaczian pisze:Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu.
Firefox ma dziwaczną obsługę sesji i cookies. Na wielu stronach przy używaniu sesji trzeba niestety zapamiętywać hasło (monit) na innych ie jest to konieczne.OTLamp pisze:Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.qdlaczian pisze:Witam Przypomnij jeszcze raz jakie jest Twoje źródło internetu.
Miałem kiedyś podobny problem ze stroną pewnego portalu aukcyjnego ale nie pamiętam już jak sobie z nim poradziłem .OTLamp pisze: Chyba najgorsze z możliwych, komórkowe, Business "Everywhere" z Orange. Straszne guano, ale nie mam niestety w tym względzie nic do gadania. System jest zapewne zaśmiecony, ale nie mogę niestety go przeinstalować (sytuacja podobna jak u SPPP). Stopień nasilenia wylogowań jest zmienny (czasami jest dobrze przez pół dnia, a czasami notorycznie mnie wylogowuje) i zapewne zależny od ruchu w sieci. Wcześniej nie było takich problemów, a to guano z orange wcale przecież lepiej nie działało. Mnie tylko ciekawi, czym to forum różni sie od innych, że tylko tutaj mam taki problem. Jestem na razie skazany na taki sprzęt. Ciekawostką jest, że po zaktualizowaniu się Firefoxa do najnowszej wersji, praktycznie w ogóle nie mogę się zalogować przez tę przeglądarkę, po wpisaniu loginu i hasła wchodzi strona, że zostałem zalogowany, po czym znów wskakuje strona logowania i tak bez końca.