A tu na przekór sytuacja zupełnie odmienna
https://youtu.be/14tHSZbFT2E
Poczta Polska
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
-
- 6250...9374 posty
Re: Poczta Polska
Widocznie taki gówniany model, ze nawet kraść nie chcą.
Muszę poszukać fotek przesyłki z transformatorem, jaką otrzymałem że 3 lata temu i jak znajdę, zapodać w tym wątku. Po prostu cudo.
Muszę poszukać fotek przesyłki z transformatorem, jaką otrzymałem że 3 lata temu i jak znajdę, zapodać w tym wątku. Po prostu cudo.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 375...499 postów
Czyli w Polsce nadal taniej jest wynajac sedziego niz adwokata?Alek pisze: śr, 27 stycznia 2021, 19:35 Przede wszystkim sprawy ciągną się latami, wpisy sądowe wynoszą znaczny % wartości sporu, zaś w razie przegranej trzeba pokryć całość kosztów. Innymi słowy, najczęściej nie warto marnować życia (i pieniędzy).
-
- 1875...2499 postów
Witam!
Nie wiem co wy z tymi kurierami macie....
Ja teraz wszystko zamawiam i wysyłam kurierami, nic nie zostało połamane.
To wszystko zależy od tego jak zapakujesz, ja zbieram na stryszku wszystko, co z paczek wyciągam- gąbki, pianki, folie i styropian.
Paczki zabezpieczam tak, że nigdy kurier nie rozwalił, nic rozwalonego kurierem nie dostałem, REMA Toccata z kolumnami z Będzina też doszła w jednym kawałku, kolumny wysłałem FedEx, doszły w całości
Dlaczego?
Bo nie oszczędzam na taśmie klejącej, folii bąbelkowej i kartonach, czasem wolę być stratny niż potem walczyć z firmami kurierskimi.
Co do PP: przed kilkunastoma latami sprzedawałem na Allegro radia lampowe zwożone z Hamburga- kilka przypadków miałem a poszły tego dziesiątki, paradoksalnie najbardziej zniszczone radio to była robota DHL.
Ale ja miałem pijaka, co dyktę na przód docinał, nie było łatwo to potłuc, nigdy nie tłukły się lampy, nawet ani razu włókno żarzenia nie pękło.
Ostatnio robiłem zapuszczonego Oberona Stereo, były zajechane EL84, zamówiłem nowe z Allegro firmy JJ- GLS dowiózł je w całości a radio jest jak nowe, kupiłem trzy sztuki ECC85 NOS- doszły Paczkomatem, oczywiście każda była zawinięta w folię bąbelkową a pudełko pełne papierów, ani jedna nie została uszkodzona.
No ale jak ktoś wkłada radio w karto luzem i okleja byle jak, byle na piwo zostało- trudno, to są skutki.
Brałem nawet dyski HDD, wysyłałem swoją konsolę PS3 Slim z dyskiem do przeróbki, odesłali mi przerobioną i w pełni sprawną.
OPAKOWANIE!!!!!!
TO JEST PODSTAWA!!!
A Poczty Polskiej radzę unikać, zwłaszcza, że po wyborach Sasina mocno podniosła ceny, choć zawsze był to najdroższy przewoźnik- pełno urzędasów, prezesów "od niczego" a teraz 70 milionów trzeba sobie odbić.
Nie wiem co wy z tymi kurierami macie....
Ja teraz wszystko zamawiam i wysyłam kurierami, nic nie zostało połamane.
To wszystko zależy od tego jak zapakujesz, ja zbieram na stryszku wszystko, co z paczek wyciągam- gąbki, pianki, folie i styropian.
Paczki zabezpieczam tak, że nigdy kurier nie rozwalił, nic rozwalonego kurierem nie dostałem, REMA Toccata z kolumnami z Będzina też doszła w jednym kawałku, kolumny wysłałem FedEx, doszły w całości
Dlaczego?
Bo nie oszczędzam na taśmie klejącej, folii bąbelkowej i kartonach, czasem wolę być stratny niż potem walczyć z firmami kurierskimi.
Co do PP: przed kilkunastoma latami sprzedawałem na Allegro radia lampowe zwożone z Hamburga- kilka przypadków miałem a poszły tego dziesiątki, paradoksalnie najbardziej zniszczone radio to była robota DHL.
Ale ja miałem pijaka, co dyktę na przód docinał, nie było łatwo to potłuc, nigdy nie tłukły się lampy, nawet ani razu włókno żarzenia nie pękło.
Ostatnio robiłem zapuszczonego Oberona Stereo, były zajechane EL84, zamówiłem nowe z Allegro firmy JJ- GLS dowiózł je w całości a radio jest jak nowe, kupiłem trzy sztuki ECC85 NOS- doszły Paczkomatem, oczywiście każda była zawinięta w folię bąbelkową a pudełko pełne papierów, ani jedna nie została uszkodzona.
No ale jak ktoś wkłada radio w karto luzem i okleja byle jak, byle na piwo zostało- trudno, to są skutki.
Brałem nawet dyski HDD, wysyłałem swoją konsolę PS3 Slim z dyskiem do przeróbki, odesłali mi przerobioną i w pełni sprawną.
OPAKOWANIE!!!!!!
TO JEST PODSTAWA!!!
A Poczty Polskiej radzę unikać, zwłaszcza, że po wyborach Sasina mocno podniosła ceny, choć zawsze był to najdroższy przewoźnik- pełno urzędasów, prezesów "od niczego" a teraz 70 milionów trzeba sobie odbić.
-
- 1875...2499 postów
DHL to masakra - każą sobie u nich rozwalać paczkę i pakować w punkcie bo muszą wiedzieć co jest w środku .
-
- 2500...3124 posty
W paczce nic NIE MOŻE BYĆ LUŹNE, ani nie może mieć szans na obluzowanie od wstrząsów.
(Nawet ciasno siedząca w podstawce lampa może się obluzować i wypaść).
(Nawet ciasno siedząca w podstawce lampa może się obluzować i wypaść).
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
-
- 1250...1874 posty
To mi się przypomniało kawał
Gdyby akcja Harry'ego Pottera działa się w Polsce to sowy by roznosiły nie listy ale awiza
Gdyby akcja Harry'ego Pottera działa się w Polsce to sowy by roznosiły nie listy ale awiza
-
- 6250...9374 posty
A ja na Pocztę złego słowa nie powiem. Nie przypominam sobie problemów ani z poleconymi ani z paczkami, chyba że wysyłający był debilem i wysłał trafo 40W w samej kopercie A3. Bywało, że jak szedłem ulicą gdzieś na mieście a kurier akurat przejeżdżał, to się zatrzymał i pytał czy chcę odebrać paczkę (mała, lekka) czy lepiej podrzucić ją na chatę za godzinę-dwie jak będzie na rejonie. Chociaż przyznaję, że ostatnio częściej korzystam z Inposta, bo mi tak wygodniej, a paczkomat dosłownie za rogiem.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 2500...3124 posty
Ja tez złego słowa na pocztę nie powiem. Ja otrzymuje przesyłki całe. A moi odbiorcy nie wnosili żadnych pretensji ze cos było uszkodzone. To samo dotyczy się inpostu. Nawet z Chin przychodzą przesyłki w nienagannym stanie. Jedyne co teraz się poknociło z inpostem to to ze przesyłki na inpost z Chin są dostępne od około 2 miesięcy wszędzie po wsiach ale nie w samym Zawierciu choć tu jest kilka paczkomatów a dwa z nich to stoją nawet prawie obok siebie ( niecałe 100metrów ) . Może ktoś wie dlaczego?