Na zdjęciu nie pokazałeś płytki generatora strobującego ani płytki układu próbkowania. O to mi mniejwięcej chodziło. Mówisz, że to głowica...

no nie domyślił bym się
Ten sprzęt ma wartość bardzo praktyczną i nie jest ani ciekawostką ani zabawką, no chyba że mówimy o korporacji która nie liczy pieniędzy na sprzęt pomiarowy a najważniejszy jest właśnie papier z aktualną kalibracją. Więc owszem jeśli traktujemy to jako zabawkę to można lepić i cieszyć się, że jakoś działa. Ja akurat jestem wyznawcą starego sprzętu bo za dajmy na to 5-10tys mogę mieć analizator o parametrach analogowych lepszych albo takich samych jak dzisiejszy za 50 i więcej tys. Co przebje parametrami 20 letniego Tektronixa 492 - i to tak aby faktycznie uznać konieczność zakupu nowego?.
W głowicach próbkujących bywają instalowane gołe struktury łączone zlota nitką. To samo z mieszaczami harmonicznymi na wejściach analizatorów.
Ja niestety nie uważam, że dla chcącego cześci to nic trudnego (bo nie mam ani maszyny do wykonywania bondingu ani mi nikt nie przeda kostki krzemu) - o ile nie mówimy o 2N2369 z nrem HP zamiast modelu na kubku. Swoją drogą i taki też można zastosować jako generator strobujący - z tym, że wtedy parametry będa jakieś - ale mnie nie o to chodzi.
Muszę znów wznowić poszukiwania na Ebayu skoro piszesz, że sprawne analizatory darmowo chodzą.
Scan conversion nie jest jednoznaczne - jakie typy masz na mysli?
Na ebayu jak na allegro - zawsze mozna znaleźć coś tanio (szczególnie w zakończonych) a jak potrzeba kupić i wygląda na sprawne to się robi drogo... Ja to już przechodziłem jak szukałem pewnych nietypowych urządzeń które miały kosztować 100E a kosztowały 800...