Jasiu pisze:Czołem.
Do Piroman1024: wybacz, że nie będę komentował większości Twojego pisania, bo inni skomentowali je wcześniej i jestem skłonny zgodzić się z ich opinią.
Domyślam się że dlatego Pan tak długo zwlekał z odpowiedzią.
Zaraz zaraz jak to "jest Pan skłonny" - z punktu widzenia etymologicznego albo Pan się zgadza w całości albo nie.
Przecierz:
"Takie są niestety zasady logiki euklidesowej" - Jasiu.
Co to za niedomówienia?
Pan wybaczy ale żeby człowiekowi z Pana precyzją wypowiedzi coś takiego się przydażyło to nieładnie.
Jasiu pisze:
Piroman1024 pisze:
A porównanie Pana Jasia do "łososia nie do końca..." - było równie nie trafione co udowodniłem.
Udowodniłeś tylko tyle, że nie rozumiesz słowa "dowód". Radzę zajrzeć do słownika.

Dwa kawałki łososia świeży i nieświeży to nie to samo co łosoś częściowo świeży. Tak samo jak można wygłośić dwa twierdzenia - prawidłowe i nie, a trudno jedno twierdzenie "częściowo słuszne". Takie są niestety zasady logiki euklidesowej, na której technika się opiera.
Pan istotnie jest robotem - i to kiepskim.(Posiada Pan wady obydwu "gatunków" i żadnych zalet)
Umie Pan tylko powtarzać regułki z książek i to wszystko.(Wiele osób zapewne odbiera to jako objaw inteligencji)
Jasiu pisze:
Nie martw się, nie będę Cię odsyłał do podstawówki - umiejętność logicznego wnioskowania zdobywa się chyba wcześniej.
Na umiejętność logicznego myślenia akurat nie narzekam,bezwzględu na to co Pan o tym sądzi.
Jasiu pisze:
Piroman1024 pisze:
Mam prawo mieć własne zdanie i dyskutować z innymi ludżmi o tym.
Niestety, to co prezentujesz to nie jest dyskusja. Raczej nazwał bym to agresywną promocją analfabetyzmu. Sprawdź w dobrym słowniku na czym polega dyskusja.
Ja w przeciwieństwie do Pana dopiero się uczę życia i mam sporo czasu aby "nadrobić straty do Pana" w pisaniu listów.
Ale dzisiaj mogę spokojnie powiedzieć że będe prezentował wyższy poziom w Pana wieku.
To co Pan robi nazwałbym "łagodną" promocją własnej osoby(takie pokazywanie wyższości nad innymi).
I do tego bardzo często obraża Pan innch(mniejszych od PANA w jego mniemaniu[głupich]).
Jasiu pisze:
Piroman1024 pisze:
Kończysz,kończysz i skończyć nie możesz - mam nadzieje że tym razem będziesz słowny bo z tym u ciebie kiepsko.
PLONK
Co to za skrót PLONK?
Jak Pan używa skrótów to niech Pan weżmie pod uwagę że niewszyscy są tacy obyci z internetem ja Pan.
Tylko niech mnie Pan nie odsyła do jakiegoś słownika - krócej będzie to przetłumaczyć.
P.S
Można być doktorem,można być inżynierem ale przede wszystkim trzeba być człowiekiem.
Z całym szacunkiem.
Pozdrawiam.