Zamiast zamawiać płytki PCB to wszyscy narzekają, że drogo
Jeżeli drogo, to dlaczego nikt z was nie nie zrobił prototypów za połowę ceny?
To czy Piotr zarabia nie powinno chyba nikogo interesować.
Jak na razie uruchomione i działa. Prąd spoczynkowy końcówki mocy 1A, natomiast zasilanie +40V. Przedwzmacniacz lampowy zrealizowany na 6H9C + 6N6P. Ostatecznie po wstępnych odsłuchach pozostaje w pierwszym stopniu 6H8C. Po podniesieniu potencjału żarników +70V brum lekko ucichł, lecz po podłączeniu głośników 4 ohm był bardzo dokuczliwy przy spokojnej muzyce. U mnie ma być cisza Okazał się winny zasilacz anodowy mostek + 47uF + 5R + 47uF, po wymianie kondensatora pierwszego i drugiego na 220uF brum całkowicie umilkł. Pozostało wykonać górną część obudowy i zamocowanie PCB z lampami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak za dawnych czasów, super ciche. Na zdjęciu nie ma do czego odnieść rozmiaru, ale to 300W/szt.
Każdy z nich obsłuży cały wzmacniacz Haiku Bright. Na początek w planie 3 integry i 2 wzmacniacze mocy
Łe myślałem że jakiegoś PP Piotrze szykujesz coś ala Mcintosh 275
Myślę sobie, tyle wyprowadzeń, może coś planujesz, a to zwykłe trafa do halogenów
Widać że kolosy po okablowaniu wystającym ...
Piotrze zawsze możesz jeszcze zmienić ich wykorzystanie, wystarczy na ołówku nawinąć trochę drutu nawojowego, i poprzetykać przez ten otwór w środku koło 300zw. mogło by wystarczyć już na anodowe ....
Oczywiście sobie żartuję.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5