Megabit, ten podświetlany przycisk to rewelka, zdobi jak magiczne oko, tylko nie na zielono a pod kolor grzejników lamp. Fabryczny tak świeci czy wprawiałeś w niego coś sam a jeśli tak to co?
Gdzie go kupiłeś? Też chcę taki.
Czy ten program potrafi jednym kanałem generować a drugim pobierać i analizować? Na obrazkach wszędzie widzę zewnętrzny generator... Czy jest gdzieś opis jak należy podłączyć badany wzmacniacz?
Tylko, że ja używałem SpectraPlus i ma on wewnętrzny generator.
Widzisz charakterystyki w czasie rzeczywistym.
Zdaje się , na ich stronie jest cały manual.
Jak podłączyć badany wzmacniacz, rysowałem w moim wątku o SE-6S33S. viewtopic.php?f=8&t=10608&st=0&sk=t&sd=a&start=45
A do "specowania" to pewnie mi daleko
EDIT
Czytałem trochę w sieci o obu programach, i zdaje się, że są one dosyć podobne do siebie. Pewnie też sposób podłączania badanego sprzętu będzie podobny.
Thereminator pisze:
dolphin123 Masz już może jakieś plany co do obudowy?
Do końca niestety nie, bo nie wiem czy zastosuje zamówione specjalnie pod ten wątek nano tg czy tez tg2,5. Na dzień dzisiejszy nie znam niestety pasma moich małych trafek i nie wiem czy warto je będzie wstawiać, bo nie chciałbym tylko nacieszyc wzrok, ze wyszło nano, ale posłuchac go zanim zacznę coś nowego, a to może potrwać...
PS. Zaraz traxman wejdzie i napisze co na płytce widzi źle, bo jest kilka felerów do eliminacji
Ta zwora żarzenia przy 750k nie jest za blisko, niczego innego niepokojącego nie widzę. Tylko nie zapomnij o radiatorze i podkładce izolującej do tranzystora.