W końcu udało mi się całość do kupy poskładać i nawet działa Trzeba jeszcze statyw dopracować... Stanowisko w obecnej formie pozwala pompować różne rzeczy, ale nie mam jeszcze zaworu, ktory mnie nie zabwije przy otwieraniu...
Poza tym ktoś poznaje klocka na 2 zdjęciu? Nawet działa
W końcu udało mi się całość do kupy poskładać i nawet działa
Warto byłoby w "jonizacyjny" sposób zbadać osiągi pompki turbo - co pewnie niebawem nastąpi .
Najwazniejsze że mozesz teraz do ciekawych zabawek napuszczać próznie BEZOLEJOWĄ - no moze jeszcze brakuje małej pułapki za D5E .
Jestem za biedny na filtr par oleju do D5E. Nie jestem tak ambitny, by się zeolitem bawić Może zdradzisz jak chcesz go "ostudzić"? Suchy lód to spory wydatek jak ma to pracować w sposób ciągły. Odpowiednie przyrządy do pomiaru próżni przyjdą niebawem. Bedzie jednak problem z podłączeniem, bo brak mi redukcji z KF40 na KF25...
Pozdrawiam Maciej
Ps. Chce się ktoś pozbyć 10cm rurki o średnici 15-18 mm ze szkła molibdenowego?
Nie jestem tak ambitny, by się zeolitem bawić Może zdradzisz jak chcesz go "ostudzić"?
Na razie moge tylko powiedziec ze poczyniłes niewłasciwe założenia, i w zwiazku z tym szukasz rozwiazania nie tam gdzie trzeba, w literaturze która posiadasz jest odpowiedz ale taka której sie nie spodziewasz - i w zupełności rozwiązuje problem . W razie czego podam ci to na PW - mysle jednak ze somodzielne rozwiązanie dostarcza najwięcej satysfakcji.
Mimo wszystko ta pulapka zbyt dużo moim układzie nie poprawi- bardziej by mu pomogło czyszczenie i jakiś dobry olej np. ten z buteleczki stojącej nieopodal Twojej pompki dyfuzyjnej.