Raczej mniejszej ilości nie będzie chciało im się robić. 40szt podali jako minimalną.
kciuq pisze:kiedy zamykacie listę?
Na razie chce zobaczyć czy zbierze się więcej chętnych. Jeżeli nie, to spróbuję powalczyć o mniejszą ilość płytek.
AndrzejJ pisze:Minimalna ilość to 1 Ileśtam zł kosztuje uruchomienie produkcji(30-40), i rozkłada to się na ilość płytek...
Zapomniałeś chyba dodać jedno zero. Odpalenie pierwszej serii kosztowało jakieś 500zł oprócz ceny samych płytek. Teraz można skorzystać z dokumentacji, za którą już kiedyś zapłaciłem.
Nie wiem, ale słyszałem że jeśli zamawia się jedną płytkę mieści się poniżej 200zł.
W jakiej firmie płaciłeś 500zł za rozpoczęcie produkcji?
Aby nikomu robić pseudoreklamy na PW wysłałem Ci linka do jednego klakulatora.
Piotr Podałem Tobie cenę, nie wiem jak ona się ma do konkurencji.
Ja nawet rozumiem gdyby sam Piotr chciał coś zarobić niechaj powie ile i zarabia.
I nikt nie powinien mieć pretensji . . .
Nie mam czasu na naukę tworzenia płytek - może kiedyś znajdę czas.
Staram się uszanować to, że oni mają czas.
Pozdrawiam Piotrze.
Nawet jak w tym momencie Piotr napisałby że projektu nie ma - również to uszanuję.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Ja akurat nie będę raczej płytkami zainteresowany, ale... Powiem tak - w drukowane.pl robiłem płytki do EL84 i były średnie (szczególnie soldermaska). Ostatnio do OTL-a robiłem w merkarze i wyszły o wieeele lepiej i do tego taniej niż wychodziły w kalkulatorze z drukowanych. W merkarze z tego co pamiętam były zamawiane też płytki m.in. do forumowego miernika lamp.
Witam!
A propos płytek:
Ostatnio zleciłem dwie płytki drukowane (dwie warstwy, metalizacja otworów, soldermaska z dwóch stron, bez silkscreena, pokrycie cyną ołowiową) o wymiarach 60x160 mm (czyli poniżej 1dm^2). Wyszły całkiem ładnie, żadnych defektów się nie dopatrzyłem, wszystkie ścieżki (najwęższe 15mils, odległości powyżej 12 mils) ostre i takie jak miały być. Za obie zapłaciłem 155zł brutto, zamówienie realizowali nieco ponad 2 tygodnie (max termin to 3 tygodnie). Natomiast prototypy w firmie zlecamy firmie Euro Circuits i tam za serię prototypową (czyli co najmniej 2 sztuki, ale częściej 3, nawet do 5 jeśli im akurat wyjdą) płaci się gdzieś 30 Euro (przy płytkach 1dm^2), a termin zwykle nie przekracza dwóch tygodni. Problemem (z amatorskiego punktu widzenia) są przelewy zagraniczne i konieczność rejestracji u nich na stronie. Swego czasu próbowali również firmy Laskar - nie chciałbym im robić jakiejś wielkiej antyreklamy, ale zamówioną partię 20 sztuk za pierwszym razem zepsuli (pozalewane masą ścieżki na warstwie dolnej), a w drugiej i jednej prototypowej były problemy z przerywającymi przelotkami (przez co jeden prototyp poleciał do kosza). Ale z drugiej strony sąsiedzka firma wielokrotnie z ich usług korzystała i problemów nie mieli.
Pozdrawiam
Dla orientacji podaję cenę za wykonanie 2 sztuk płytek z metalizacją wszystkich otworów i opisem,bez projektowania.
Są to płytki dla soft startu-opóźnienia,sygnałowa na 7 sztuk przekaźników.
Odpowiedź firmy (kopia)
dokładnie cena kształtuje się następująco:
przy wykonaniu 2 szt. - 252,69zł/szt.
+ przygotowanie tak jak już wcześniej pisałem 210zł.
Razem to 715,38zł.
Płytki są pokazane w temacie Wzmacniacz na lampach 6550 + Tuner internetowy,DVD Audio.
Witam szanownych kolegów, pytanie mam jedno. Widzę że zainteresowanie jest raczej znikome na pcb tak świetnego projektu, i tu jestem w niebywałej rozterce. Sprawą jasną jest, że im mniej zainteresowanych tym płytki będą droższe. Chyba nie tylko mnie martwi cena wykonania.
Chcę się dowiedzieć przed zamknięciem listy jaka konkretnie jest cena sztuki, nie chciałbym popłynąć z kasą.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!! Kontakt GG: 1046344