Dokąd zmierzamy ?

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Dokąd zmierzamy ?

Post autor: gsmok »

Panowie, już dwa razy wydzielałem stąd posty do innego wątku. Tematy Wam się pomyliły :? . Dyskusje "egzystencjonalne" można prowadzić w wydzielonym wątku w dziale Inne.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Dokąd zmierzamy ?

Post autor: ZoltAn »

Zapytam, po swojemu, czyli od serca i po kresowemu, ergo bez owijania w bawełnę, kadzenia i słodzenia:

- co się na tej Triodzie, którą do dzisiaj uważałem za jedno z najbardziej demokratycznych, tolerancyjnych i życzliwych polskich for elektronicznych - DO XXXXY NĘDZY - zaczyna wyrabiać :?: :?: :?:

Czyżby i ona przekształciła się w POLSKIE PIEKŁO, gdzie kotła płonącej siarki nie musi pilnować żaden "brandmeister" bo polskie diabły wzajemnie będą baczyć, by któryś z ognia się nie wyrwał :?: :?: :?:

Że zapytałem nazbyt brutalnie i dosadnie o to, co jedynie wypada określić brutalnie i dosadnie :?:

A tak, taki już jestem: życie pojmuję po swojemu czyli bez odcieni i półtonów, jako czerń i biel, niczym w Biblii - TAK TAK, NIE NIE..., i może dlatego mam tylu wrogów co i przyjaciół :?: :!:

Jeżeli ktoś uczuł się urażony formą tego zapytania - NIE PRZEPRASZAM i NIE MAM ZAMIARU TEGO CZYNIĆ: skoro jesteśmy (ponoć...) dorosłymi i myślącymi ludźmi, to okażmy to dorastając do walki z tego rodzaju problemami (także kompetencyjnymi) i myśląc jak im zaradzić na przyszłość, żeby nie tracić najcenniejszych ludzi, składających się i pracujących na to, co chyba warte jeżeli już nie odbudowy to przynajmniej zachowania: POLSKĄ ELEKTRONIKĘ LAMPOWĄ :idea:

Niemniej, kilka uwag do P.T. Użytkowników:

- jesteś NOWY (czyli Jaś Zielone Ucho :mrgreen: ):

1/ okaż mnimum elementarnej wiedzy - nie pytaj o podstawowe pierdoły i nie żądaj nauki abecadła, wiele informacji znajdziesz w przysłowiowych "googlach" - załóż je na nos i wklep "kejłord" - otworzy Ci się multum odnośników - także (a może: zwłaszcza Triodowych :!: ) z gotowymi odpowiedziami i podpowiedziami... Korzystaj z Grafiki Google :idea:
No i triodowe Lampy dla Początkujących...

2/ kolejna zasada - Kaziu, nie męcz ojca :!:
Czytając wiele postów zauważyłem, że niektórzy JZU :mrgreen: próbują traktować bardziej doświadczonych Kolegów niczym lekarzy w przychodniach (wolę sprawdzić u innego - a nuż poprzedni się pomylił? ?:

3/ nie obrażaj się na nikogo i nie obrażaj nikogo - ludzie zazwyczaj są życzliwi, aczkolwiek niekiedy brak im cierpliwości i wyrozumiałości - pytaj więc grzecznie i rzeczowo formułuj swoje pytania!

- jesteś Stary (i nierzadko Lampowy Dinozaur):

1/ TOLERANCJA, TOLERANCJA, TOLERANCJA :!: :!: :!:

2/ CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ :idea: :idea: :idea:

3/ GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ :!: :!: :!:

Wszak też kiedyś byliśmy młodzi, więc powinniśmy przypomnieć sobie jak smakuje potraktowanie z buta po zadaniu niezwykle ważnego (dla nas) a (bz)durnego dla indagowanego "wygi" - pytania...

Z poważaniem, Andrzej Żółtowski "Zoltan", Gliwice.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/