Znikające posty

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Znikające posty

Post autor: djivo »

Thereminator pisze:tam można pisać co się chce i jak się chce :mrgreen:.
A nie lepiej na samosi ? :mrgreen:
http://www.samosia.pl/ baza schematów wzmacniaczy lampowych .
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Awatar użytkownika
tradytor
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tradytor »

Dostałem z forum automatycznego maila z powiadomieniem, że:
Przed chwilą ktoś odpowiedział w wątku "EBF80 NOS..."
Zajrzałem do odpowiedniego wątku, a tam żadnej odpowiedzi, tylko moje ogłoszenie. Zastanawiam się, czy to przypadek znikającego postu, czy fałszywego powiadomienia. Tak czy siak coś tu raczej nie zadziałało. Komuś z Was przytrafiło się coś podobnego?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Osoba, która coś napisała po krótkim czasie sama usunęła swój post. Forum to umożliwia. Jak widać nie ma tutaj żadnej ukrytej tajemnicy.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tradytor
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tradytor »

Brałem to pod uwagę, ale musiało to się stać bardzo szybko, bo akurat przeglądałem pocztę i natychmiast zajrzałem.
Tajemnicy rzeczywiście nie ma.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Codziennie "znika" tak kilka postów. Jako administrator dostaję kilka razy dziennie powiadomienie, że ktoś usunął swój własny post - zwykle prawie natychmiast po jego napisaniu. Mechanizm jest prosty - pod wpływem chwili/emocji ktoś coś napisze. Treść postu można podejrzeć, lecz zwykle nikt tego nie robi. Dopiero po wysłaniu postu i spojrzeniu nań w niejako rzeczywistym otoczeniu wątku nachodzi takiego użytkownika refleksja - może jednak warto jeszcze raz przemyśleć treść wypowiedzi - i trrrrach - post jest usuwany. Mnie też się to czasami zdarza - jeśli usuwam swój wpis to zwykle tuż po jego dodaniu do wątku. Ma ten pośpiech zresztą dodatkowe wytłumaczenie - post można usunąć, jeśli nikt pod nim niczego nie napisze - więc należy się śpieszyć. Lepiej od razu usunąć niż go potem modyfikować w trakcie dyskusji.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'