Mógłbym. A Ty mógłbyś zachować odrobinę kultury na forum publicznym i nie naśmiewać się z tych, do których całkiem niedawno sam należałeśpainlust pisze: Co do mojej psychiki to czy mógłbyś jej nie analizować.
.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Oczywiście, na tych schematach to dokładnie to samo.Jq pisze:1 Czy zamiast kondenstorów 0,1uf, 0,47, 0,047 można dać 100nF, 470nf, 47nf
Staram się zaznaczać prądy i napięcia w układzie tak, aby zawsze można było łatwo obliczyć moc na danym elemencie. Domyślna moc rezystora to 0,25W. Jeżeli jest większa, to zaznaczam.Jq pisze:2 Rezystorki wszystkie mogą być mocy 0,6 Wat ? Oprócz tych zaznaczonych na schemacie (np W5 - 5wat)
Ra, czy Ra/a zazwyczaj podaję, tak samo jak moc wyjściową.Jq pisze:3 Jaki transformator do tego będzie potrzebny głośnikowy a jaki zasilający - parametry.
Do którego?Jq pisze:Jaki transformator do tego przeciwsobnego na el34 będzie potrzebny głośnikowy a jaki zasilający - parametry ?
painlust pisze:w tytule piszesz 10W teraz przeciwsobny na EL34... czegoś nie rozumiem.
Zaproponowałem mój ulubiony układ przeciwsobny na EL34 w połączeniu triodowym, który serwuje w zależności od wersji 15-20W.Lech Sołtysik pisze:Bardziej tu pasuje końcówka na EL84, a jeszcze lepiej na ECL86, oczywiście w układzie p-p.
Ten?browarinho pisze:Mógłby Pan Panie Piotrze wkleić ten schemat?