A wracając do tematu:
1 trafo głośnikowe mam, jest to Zatra TG 2,5-1-666. Będzie dobre? zamieszczam jego zdjęcie
2 trafa sieciowego nie znalazłem, więc pozostaje mi zakup. Jakie parametry ma ono mieć, bo już nie wiem? Jakie napięcie powinno mieć uzw. anodowe jeśli zastosuje mostek gretza?(oczywiście mam świadomość że na schemacie mam uzwojenie dzielone, a do mostka gretza potrzebuję niedzielone)
Pojawiły się dwie wersje 275V i 190V do 230V, którą wybrać?
Znalazłem trafo sieciowe toroidalne(może być toroidalne?) które ma na wtórnym 230V 0,1A i 6,3V 2,5A moc: 40VA. Nadaje się do mojego schematu? Bo wszystko na moje oko pasuje oprócz tego 0,1A przy 230V.
3 Na schemacie są kondensatory 5000pf i 500pf, szukałem na wolumenie i wszyscy rozkładali ręce że takich nie znajdę. Czym mogę je zastąpić?
4 Szukałem informacji w jaki sposób dobierać odpowiednie napięcia uzw. anodowego do wzmacniaczy opierając się na schemacie ale nie znalazłem. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie się tego dowiem (jakieś linki?) Chciałbym posiąść tę wiedzę żeby nie zadawać więcej takich pytań. Zasady dobierania trafa głośnikowego już mniej więcej ogarnołem (tak przynajmniej myślę)
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.