Zastanowiłem się nad układem lamp itd. Wszyscy więdzą, że najlepiej to zrobić na żywca

, dlatego wziąłem dwa byle jakie transformatory mniej więcej odpowiadające rozmiarami i ułożyłem na chassis. Aby było też ciekawiej zrobiłem dwa zdjęcia przedstawiające układ. Poprosiłbym o komantarze związane z poprawnością ułożenia.
Podczas manewrowania elementami brałem pod uwagę następujące czynniki:
- trafo głośnikowe jak najdalej sieciowca;
- lampa wejściowa jak najbliżej gniazda jack;
- wtórnik jak najbliżej korektora;
- sieciowiec jak najbliżej: włączników, gniazda na kabel zasilający i bezpiecznika;
- EL34 jak najbliżej master volume.
Nie ma panelu przedniego i tylnego, dlatego też pozwoliłem sobie zrobić symulację w komputerze. Do ponownego rozpatrzecia są już dodane kontrolki. Nie wiem czy dać dwie, czy jedną i jak daleko je od siebie oddalić. Patrząc na załącznik od lewej kółka oznaczają: kontrolka sieciowa, włącznik sieciowy, włącznik anodowy, kontrolka standby, przełącznik triod/pentoda, master volume, potem trzy kółka to korektor, a następnie dwa to Gain'y, ostatnie zaś to gniazdo jack.
Panel zostanie zrobiony z aluminiowych kątowników wysokości 6cm. Całość zostanie zanitowana do zagięcia widocznego na zdjęciu. Całe chassis pochodzi od obudowy komputera - Optimusa. Jak pewnie się domyślacie jest to część dolna. Trochę przykro mi z tego, że chassis jest ze stali, ponieważ będą kłopoty przy wierceniu otworów, ale za to będzie bardziej wytrzymałe. Wybrałem już na allegro kontrolki, przełączniki i gałki. Pomyślałem, że to ma być piękna konstrukcja, dlatego kupię jedne z droższych gałek - 3,90 za sztukę. U babci będę siedział jak na szpilkach ciągle myśląc o tym wzmacniaczu

. Nie mogę się doczekać aż wszystkie zamówione części przyjdą. Pozdrawiam wszystkich!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.