admin pisze:Z chęcią widziałbym również jako Moderatora Piotra ale na razie czekam na jego zgodę.
Dziękuję za zgłoszenie mojej kandydatury.
Muszę jednak przyznać, że jestem trochę zdziwiony. Z jednej strony w moim profilu widnieje "zawód-muzyk" i nawet moja praca magisterska tyczyła się przetwarzania dźwięku. Ale nie chodziło bynajmniej o gitarę, lecz o instrumenty dęte, z którymi mam właśnie do czynienia na codzień.
Poza tym moja działalność elektroniczna wciąż dotyczy w większym stopniu wiernego odtwarzania dźwięku, czyli hi-fi...
Wiadomo też, że mamy na forum kilku specjalistów od sprzętu gitarowego z bardzo dużym doświadczeniem, którzy zrobili samodzielnie więcej tego typu układów, niż ja w ogóle widziałem. Na czele tej grupy znajduje się oczywiście
VacuumVoodoo. Może jego decyzja nie jest jeszcze ostateczna?
admin pisze:Dodałem dział Głośniki - na razie w Sprawach różnych - to w końcu nie lampy
A to posunięcie wprawiło mnie w jeszcze większe zdumienie. Niestety muszę powiedzieć, że nie do końca pozytywne...
Mamy teraz dział głośnikowy, który z lampami ma niewiele wspólnego oraz kącik audiofilski "wiszący" w pierwotnej postaci, który odchudzony przez nowe działy ma dużą szansę stać się prawdziwym koszem.
Moja propozycja to połączenie kącika audiofilskiego z głośnikami w jeden dział audio-nie-filski, gdzie można by było zajmować się szeroko pojętymi urządzeniami odtwarzającymi dźwięk, zamiast jałowych dywagacji o wiadomo czym i kim.
Jeżeli powstałby taki dział, chętnie bym się nim zajął, oczywiście nie samodzielnie.