Kącik gitarowy

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

admin
administrator

Post autor: admin »

OKI
Dodałem dział Głośniki - na razie w Sprawach różnych - to w końcu nie lampy :)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

admin pisze:Z chęcią widziałbym również jako Moderatora Piotra ale na razie czekam na jego zgodę.
Dziękuję za zgłoszenie mojej kandydatury.
Muszę jednak przyznać, że jestem trochę zdziwiony. Z jednej strony w moim profilu widnieje "zawód-muzyk" i nawet moja praca magisterska tyczyła się przetwarzania dźwięku. Ale nie chodziło bynajmniej o gitarę, lecz o instrumenty dęte, z którymi mam właśnie do czynienia na codzień.
Poza tym moja działalność elektroniczna wciąż dotyczy w większym stopniu wiernego odtwarzania dźwięku, czyli hi-fi...
Wiadomo też, że mamy na forum kilku specjalistów od sprzętu gitarowego z bardzo dużym doświadczeniem, którzy zrobili samodzielnie więcej tego typu układów, niż ja w ogóle widziałem. Na czele tej grupy znajduje się oczywiście VacuumVoodoo. Może jego decyzja nie jest jeszcze ostateczna?
admin pisze:Dodałem dział Głośniki - na razie w Sprawach różnych - to w końcu nie lampy
A to posunięcie wprawiło mnie w jeszcze większe zdumienie. Niestety muszę powiedzieć, że nie do końca pozytywne...
Mamy teraz dział głośnikowy, który z lampami ma niewiele wspólnego oraz kącik audiofilski "wiszący" w pierwotnej postaci, który odchudzony przez nowe działy ma dużą szansę stać się prawdziwym koszem.
Moja propozycja to połączenie kącika audiofilskiego z głośnikami w jeden dział audio-nie-filski, gdzie można by było zajmować się szeroko pojętymi urządzeniami odtwarzającymi dźwięk, zamiast jałowych dywagacji o wiadomo czym i kim.
Jeżeli powstałby taki dział, chętnie bym się nim zajął, oczywiście nie samodzielnie.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Fajnie, wszyscy się bronią "ręcami i nogami" przed moderowaniem. Co za aspołeczna postawa ;)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

jethrotull pisze:Fajnie, wszyscy się bronią "ręcami i nogami" przed moderowaniem. Co za aspołeczna postawa ;)
Nie bronię się, lecz nie sądzę, abym nadawał się do roli głównego moderatora tego działu.
Mógłbym ewentualnie komuś pomagać.
Z resztą uważam, że zawsze sytuacja jest "zdrowsza", kiedy dział moderuje więcej niż jedna osoba.
admin
administrator

Post autor: admin »

Pomysł połączenia działu głośników i audiofilskiego nie wydaje mi się najszczęśliwszy. Sądzę, że na dalsze zmiany struktury Forum należy poczekać aż nowa wersja oprogramowania udostępni wydzielanie poddziałów w ramach poszczególnych działów - Forum nie będzie się niepotrzebnie wydłużać.
Jestem za tym aby uporzadkować dział audiofilski - ze zmianą nazwy włącznie.

Nadal uważam, że Piotr byłby dobrym moderatorem działu gitarowego, ale może i lepszym zmodernizowanego działu audiofilskiego.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Jeśli chodzi o moje propozycje, to "merytorycznie" widziałbym VacuumVoodoo, Atoma i Thereminatora.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Atom to chyba ciut nerwowy jest, pozostałe dwie kandydatury jak najbardziej, przychodzi mi jeszcze do głowy Teslacoil :)
Awatar użytkownika
Teslacoil
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Teslacoil »

:arrow: jethrotull

Dzięki, jednak wobec kandydatur zgłaszanych wcześniej, moja wydaje się być nieporozumieniem :? , biorąc chociażby moje "doświadczenie' pod uwagę.

Pozdrawiam.
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

jethrotull pisze:Atom to chyba ciut nerwowy jest, pozostałe dwie kandydatury jak najbardziej, przychodzi mi jeszcze do głowy Teslacoil :)
a dlaczego Jethro nie ty? Jesteś tu prawie codziennie i w dodatku jesteś informatykiem (tak coś mi się zdaje). Ja niestety mam dwie lewe ręce do takich spraw.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Jestem informatykiem, ale to chyba nic nie wnosi do moderacji :). Tym niemniej gdyby Pan Admin mi zaproponował (w co wątpię, zważywszy na moje mizerne doświadczenie) to bym się nie wykręcał.
Beniek

Post autor: Beniek »

ha! mój glos dla JethroTull'a :)
Awatar użytkownika
dodo_1989
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: dodo_1989 »

Mój głos na Jethrotull'a!
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

Popieram kandydaturę Jethrotull'a :!:
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 :)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Moim zdaniem Atom mimo swojego temperamentu byłby dobrym kandydatem, gdyby tylko trochę częściej bywał...

Ze swojej strony zaproponuję Jethrotulla oraz painlusta. Do takiego grona chętnie bym dołączył jako pomocnik.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Jeszcze jedno:
Skoro obecny podział zostanie utrzymany, to proszę o przeniesienie tego wątku:
http://www.trioda.com/php/forum/viewtopic.php?t=6417
do gitar, a tego:
http://www.trioda.com/php/forum/viewtopic.php?t=6616
do głośników.