Witam!
Kupilem na zlecenie. Co kazano postawic, to postawilem.
Za fatyge bede mial skale, bo zielonej dotychczas nie mialem.
Moim zdaniem radio jest przerobione, trafo najprawdopodobniej obce. Tam wogole jest wszystko inaczej niz w moim Kordialu.
Sprawa muzeum we wrzesniu ma trafic do Uniwersytetu i Ministerstwa Ochrony Zdrowia, ktore sa wpolwlascicielami budynku w ktorym 80 lat temu startowala Rozglosnia wilenska PR i w ktorym chcemy urzadzic muzeum. Niestety, na 80-lecie (w grudniu) juz nie zdazymy.
Pozdrawiam.
dlaczego to takie drogie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
temat postu
Witam dziękuje Panu Sigitas za odpowiedź jak będzie gotowe muzeum proszę o powiadomienie wszystkich, może się wybierzemy. Pozdrawiam Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 50...74 posty
- Kontakt:
...Małe sprostowanie. Muzeum w Koszalinie nie jest prywatne. Jest własnością Polskiego Radia Koszalin. Eksponaty przede wszystkim pochodzą z darów radiosłuchaczy. Wsparło wystawę, udostępniając eksponaty również kilku kolekcjonerów. Z informacji ( nieprecyzyjnych) jakie posiadam ponoć można zwiedzić muzeum, wcześniej umawiając się na wizytę. Czy muzeum będzie stale otwarte i dostępne pewnie dowiem się w połowie lipca. Jeżeli jest zainteresowanie to o wynikach ustaleń poinformuję forumowiczów.W załączeniu zdjęcie z ekspozycji ( jest nie tylko co ale i kogo oglądać!!!)tszczesn pisze:gachu13 pisze:Z tego co wiem, to Sigitas planuje otworzyć muzeum Elektrita, więc pewnie ma na to środki, które pozwalają mu przebić na takiej aukcji niemal każdego prywatnego zbieracza.Z drugiej strony jego inicjatywa godna jest szacunku, bo jakoś ............
Koszalin - prywatne muzeum radiotechniki (gdzie i moich kilka rzeczy stoi), związane z rozgłośnią PR w Koszalinie, chwilowo nieczynne.