Ale akurat w tej książce o lampach jest 5 stronBoski Miszcz pisze:Otto Limann i Horst Pelka Radiotechnika

Ale książkę polecam, są nawet schematy radioodbioników Grundig, w tym sławnego Satelita.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
O lampach nie o lampach nieważne - znajomość teorii obwodów to podtawa, do tego umiejętność analizy układów zastępczych - czy to lampa czy taranzystor czy pompa hydraukiczna to juz mniej istotne, zasada jest ta sama.Boski Miszcz pisze:Nie szkodzi że mało o lampach grunt to załapać solidne podstawy:)
Rok temu to ja w ogóle nie siedziałem w elektronice, tylko rozglądałem się za gramofonem na allegro (gdy teraz przypominam sobie, że nie odróżniałem bambino od Technicsa czy Duala, to brak mi słów na siebiejakiś rok temu nie miałem bladego pojęcia o lampach. miałem podobne podejście jak miki i zebrałem opier**l. muszę powiedzieć, że to był taki dopalacz do dalszej pracy.
a dziś - mam na koncie 2 wzmaki SE + preamp a zabieram się za jakiegoś PP. jak to mówią: 'potrzeba matką wynalazku' - całkowita prawda w tym przypadku