Podstawka do GM-70

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kk84

Re: Podstawka do GM-70

Post autor: kk84 »

Witam.

Koledzy !. Widział ktoś z Was może "kapturek" na wyprowadzenie anody w lampie GK71 ?.
pasio
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: pasio »

Witam !
Trzy wielkości kapturków na wycypki sterczące u góry niektórych lamp znajdziesz na Śląsku , w sklepie internetowym KT66
gostek ma nick jośko na allegro, polecam Go, jest b. solidny.
Tamże kupa innych akcesoriów, ceramiczne podstawki, lampy, itd.
pzdr
pasio
pasio
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: pasio »

Witam !
Proponuję użyć wiertła widiowego fi 5,5 chłodzonego obficie wodą (k...wsko twarda ruska ceramika), szkoda tego iglaka,
o ile w ogóle dotrwa do końca zadania (być może trafił szczęśliwie na jakiś miękciejszy egzemlarz, ja rozwiercałem 4 szt.
i wsie byli twiordyje).
Czyżby Kol. Gsmok przystępował do budowy wz na GM70 ?
Prosimy o opisywanie kolejnych kroków (masz talent pedagogiczny, wykorzystaj go),
będzie to pomocne innym, także mi (lampy i insze części czekają 3 lata już na start).
pzdr pasio

Jeszcze raz w sprawie kapturków:
z ciekawości wszedłem na stronę o lampie GK71 i obadałem, że potrzebne kapturki o fi wewn. 3 mm.
Coś takiego mam, ale bakelit czarny, a nie biała ceramika,( do lamp 3c24, które mają jeszcze bardziej cieńciejsze wyprowadzenia anody i siatki), powinno pasić, napisz na priwa, ile szt. drogie nie będą.
pzdr pasio