Radio Wola- próba w uruchomieniu

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Radio Wola- próba w uruchomieniu

Post autor: tszczesn »

Piotr pisze:
tszczesn pisze:Ja[k] na Boga Ojca mogłeś odwrotnie włożyć AZ1? Tego się na da nawet dużą siłą zrobić.
Oj Tomku, chyba mało widziałeś wypadków tego rodzaju ;)
Różne widziałem, ze sztandarowym patentem 'radio słabo grało, ale miało w środku wszystkie śrubki luźne, to je podokręcałem' - i wszystkie rdzenie wkręcone do oporu, ale czegoś takiego jak ty mówisz to nie :)
PiTBull
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: PiTBull »

Na to wygląda że w tym radiu też ktoś próbował wykręcić lampę AZ-1 jak żarówkę :D (przez to przez pomyłkę podłączyłem odwrotnie druciki do ebonitowej oprawki), w radiu strasznie trzeszczą a nawet jakby nie łączyły podczas regulacji dźwięku petencjometry myślę że to przez zabrudzenie
PiTBull
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: PiTBull »

przepraszam za błąd potencjometry oczywiście :D
gilong
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: gilong »

nastepnym razem edytuj post a nie pisz jeden pod drugim ;)
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

Ale ci się Wola trafiła... Miałem w zeszłym tygodniu historię z wolą w roli głównej. Na giełdzie kolekcjonerskiej upatrzyłem sobie właśnie Wolę ( zresztą jedyne radio na giełdzie), ponieważ nie miałem pieniędzy przy sobie, poleciałem do bankomatu. Okazało się, że mam konto zablokowane i nie mogę nic wypłacić. Więc kasy nie załatwiłem, giełda się skończyła i Wola poszła pewnie znowu do czyjejś piwnicy leżeć i się kurzyć. Tak więc trzymam kciuki za udaną naprawę, podoba mi się Wola i życzę ci jak najlepiej co do sprawności.