Znowu post zbiorczy - parę pytań .

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

szalony

Post autor: szalony »

Myśle że trzeba by dokonać pewnego rozróżnienia. Nuvistory to nie to samo, co ceramiczne diody mikrofalowe.

Np. vide ruskie 6Ncośtam - odpowiednik 7985 a trioda ceramiczna GS-**.
Ostatnio zmieniony pn, 17 kwietnia 2006, 20:21 przez szalony, łącznie zmieniany 1 raz.
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Piotr pisze: byłbym wdzięczny za język polski. pewnie nie tylko ja.
pozdrawiam,
Najpierw sam się naucz pisać po polsku.
Alek

Post autor: Alek »

:arrow: Piotr

Czy doczekamy się zdań z dużej litery?
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

Alku,
Do zdania moderatora się dostosuję, chociaż nie bez kręcenia nosem... :?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

szalony pisze: Np. vide ruskie 6Ncośtam - odpowiednik 7985 a trioda ceramiczna GS-**.
No i nie masz Pan racji. ГС to nie triody ceramiczne, a lampy nadawcze na częstotliwość bardzo wielką. Fakt, że często wykonywane jako lampy ceramiczne, i często triody.
Alek

Post autor: Alek »

Piotrze, zasady panujące na forum są niezmienne od dłuższego czasu.
O ile konsekwentny brak znaków diakrytycznych jest dopuszczalny (być może ktoś nie ma polskich liter na klawiaturze), o tyle wielka litera czy interpunkcja jest zawsze możliwa do stosowania. Zwłaszcza, że w pierwszym przypadku jest to naciśnięcie klawisza "shift" oraz literki.

Brak podkreśleń małych liter wynikał w Twoim przypadku z tego, że
nie stosowałeś się do uwag o pisowni. Wszystko wskazywało, że za nic masz powyższe zasady. Ponieważ mój czas jest ograniczony, przeto nie kreśliłem tych nieszczęsnych liter. Zamiast tego, w miarę możliwości Twoje wpisy traktowałem jak powietrze, o czym łatwo się przekonać, śledząc dyskusje.

Skoro jednak zdanie zmieniłeś, toteż całą sprawę tratuję jako niebyłą (bez kręcenia nosem).
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

Alku, widzisz... jak dotąd nie zająknąłeś się na ten temat ani słowem, nawet w kilku prywatnych wiadomościach, które miałem zaszczyt otrzymać. W ten sposób byłoby kilka postów nie na temat mniej.

Gwarantuję Ci, że zmieniłbym zdanie po pierwszym głosie któregokolwiek z Moderatorów. Po prostu myślałem, że nie robi to Wam różnicy.

Ale sprawa jest już jasna 8)