No i nie ma się co dziwić ,że walnięteTuberabbit pisze: pn, 20 lutego 2023, 20:32Widzę, że jeż z firmy Toroidy...jak mój transformatorKrzysztof_74 pisze: ndz, 19 lutego 2023, 21:11 Dla zabawy z lampami ostatnio nabyłem takiego oto jeża[..]
Transformator żarników lamp - zbyt duży spadek napięcia
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
CHOPIN66
- 1875...2499 postów

Re: Transformator żarników lamp - zbyt duży spadek napięcia
-
Tuberabbit
- 4 posty

Odświeżam wątek, przynosząc nowe informacje.
Odesłałem transformatory do producenta, na serwis. Mieliście rację, trafa zostały źle wykonane :/ Producent ma wykonać nowe, spełniające wymagania.
I skąd tu zamawiać sprawdzone transformatory?
O ile w przypadku transformatorów zasilających, wybór wykonawców jest szerszy, to z transformatorami głośnikowymi, newralgicznymi składowymi lampiaków, może być trudniej...
Odesłałem transformatory do producenta, na serwis. Mieliście rację, trafa zostały źle wykonane :/ Producent ma wykonać nowe, spełniające wymagania.
Ech, a zapowiadało się tak obiecująco: "podlega skrupulatnej kontroli w poszczególnych fazach produkcji [...]" :/CHOPIN66 pisze: pt, 24 lutego 2023, 21:27 No i nie ma się co dziwić ,że walnięte. Z powodu jakości trafa sieciowe od tej firmy zostały jakiś czas temu wycofane ze sprzedaży przez sklep lampy-elektronowe , przyczyną było to że trafa nie spełniały wymagań jakościowych -były kiepsko wykonane . Taka adnotacja była jest u nich na stronie .
I skąd tu zamawiać sprawdzone transformatory?
O ile w przypadku transformatorów zasilających, wybór wykonawców jest szerszy, to z transformatorami głośnikowymi, newralgicznymi składowymi lampiaków, może być trudniej...
-
CHOPIN66
- 1875...2499 postów

Jest trochę firm zajmujących się transformatorami.
Z firm to: Indel, Sizei, Trafonica, EDIS-Ognowski, Hammond, wszystkie te firmy mają w ofercie transformatory głośnikowe.
Z osób to kolega
rysiekg - trzeba tylko podać dane typu Ra/Raa , Robc , moc, prąd anodowy itd., żeby mógł obliczyć transformator głośnikowy, a sieciowy to już wiadomo: napięcie anodowe AC, prąd anodowy AC, żarzenie i prąd żarzenia.
Z firm to: Indel, Sizei, Trafonica, EDIS-Ognowski, Hammond, wszystkie te firmy mają w ofercie transformatory głośnikowe.
Z osób to kolega
Ostatnio zmieniony sob, 11 marca 2023, 17:42 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.