painlust pisze: pt, 9 września 2022, 06:51
(...) co zamierzasz do tego podłaczać? (...)
Będzie custom

W 1U rackach. Ale to jeszcze pieśń przyszłości. Raczej coś z dwoma lub trzema kanałami i MIDI. Na razie panel orientacyjnie wymalowałem.
faceplate.pdf
Wszystko się jeszcze może zmienić.
Recon pisze: pt, 9 września 2022, 09:31
Co do obcinania, to nie wystarczy na inwerterze wrzucić miedzy anody 120p - 330p ?
Mozna

I tak będę zmieniał pre, wiec pewnie zostawię trochę miejsca na dodatkowy kondensator.
Jadąc dalej.
Lampy końcowe oczywiście będą 'leżały', ale podstawki są tak ustawione, by siatki
nie obwisały z czasem. Ponadto spędziłem też wieczór z wiertarką stołową i wywierciłem mnóstwo dziurek do wentylacji. Jeśli to nie wystarczy i będę widział, że się wszystko gotuje, to miejsca jest pod dostatkiem by dołożyć mały wentylator i wymusić ten obieg.
tempImagepdKkJb.gif
Jak już pewnie dojrzeliście - mamy jeden główny pstryczek, który włącza bestie oraz stand-by, osobne dla każdego z kanałów. Pstryczki to Carling bo balem się już brać te tanie chińskie (jeden mi wybuchł...). Kontrolki na przedzie pokazują pracę wzmacniacza i podpięte są bezpośrednio do pierwotnego TS (główna kontrolka) oraz do HT każdego z kanałów. Boost dołącza ten dodatkowy stopień w pre, jeśli komuś się tak podoba.
tempImagedncedc.gif
tempImage6zycmN.gif
A tutaj już prawie całkowicie okablowana bestia.
tempImagefQjbBs.gif
Co pozostało? Lub pytając inaczej -- jaki plan. (1) Przeprojektować płytkę pre by dodać szybkozłączki dla Input, Boost, Presence oraz Resonance. (2) Na płytce do lamp końcowych mam wyprowadzone punkty do pomiaru prądów anodowego i siatki drugiej -- coś nie grały, wiec będę musiał na to zerknąć. (3) Przeorganizować prowadzenie przewodów tak by były dalej od lamp pre. (4) Zbadać wpływ TG na prace lamp końcowych i ewentualnie dodać ekranowanie pomiędzy TG, oraz pomiędzy TG a płytką lamp końcowych. (5) Wyregulować prądy lamp końcowych i przetestować samą końcówkę bez pre. (6) Wrzucić nową płytkę pre, okablować wszystko, i cieszyć się, że sąsiedzi mnie nienawidzą

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.