Prośba o wskazówki przy modyfikacji wzmacniacza

Przed wypowiedzią bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem tego działu.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Krzysztof_M
500...624 posty
500...624 posty

Re: Prośba o wskazówki przy modyfikacji wzmacniacza

Post autor: Krzysztof_M »

Czy tylko ja widzę 3 identyczne zdjęcia?
Co do nap. żarzenia to wydaje mi się, że jest tam prostownik zastosowany i to by tłumaczyło za niskie nap. żarzenia.

Co do opisu brzmienia - określenia "ciepło/zimno" to raczej nie mówią za dużo. To dalekie terminy od technicznych jeśli chodzi o opis brzmienia wzmacniacza. Chodziło mi o proste terminy typu bardzo mało basu, albo bardzo mało wysokich, albo gra bardzo cicho, charczy, szumi, gwiżdże itp ....
Czy możesz zrobić więcej dobrej jakości zdjęć z różnych stron tak byśmy patrząc na nie mogli wyciągnąć jakieś wnioski, bo obecnie widać sporo bałaganu jedynie :-(
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ
Olkus
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Prośba o wskazówki przy modyfikacji wzmacniacza

Post autor: Olkus »

W środku istny "makaron" jeśli chodzi o przewody. Jakaś płytka uniwersalna z potencjometrami... Toż to woła o pomstę do nieba. Przewody sygnałowe powinny być w ekranie a nie są. Elementy też niezbyt dobrej jakości, ale do wzmacniacza tego pokroju powinny być wystarczające.

A co do brzmienia to nie dziwię się że jesteś rozczarowany, skoro używałeś dobrej jakości wzmacniacza a przesiadłeś się na taką prymitywną końcówkę mocy od radyjka lampowego i to bez przedwzmacniacza. Jak wygląda układ regulacji barwy? (zdjęcie by się przydało oraz na jakiej lampie to jest zrobione, podejrzewam ECC83/81 lub ew. ECC85/88).

Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,