Wyprzedaż "garażowa"

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
ECC83
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Wyprzedaż "garażowa"

Post autor: ECC83 »

Szukam pilnie osoby, która podjęłaby się odebrać dla mnie miernik Meratronik przy okazji i wysłała mi go do Krakowa. Oczywiście się odpłacę.
Awatar użytkownika
kubafant
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: kubafant »

admin pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:29 Nadal polecam ten ogromny generator lampowy ZSRR i wzmacniacz BIS. W generatorze pełna obsada lamp (nie ma zewnętrznej osłony bo pracował w racku), wzmacniacz BIS też był w racku i nie ma lamp ale jest trafo sieciowe i głośnikowe. Sporo ważą. Oddam za darmo.
Jeżeli jeszcze aktualne to chętnie przygarnę.
Niestety również nie dostałem odpowiedzi co do szczegółów wizyty (kiedy mogę przyjechać), a napisałem i na PW i na maila... :(
ECC83 pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:56 Szukam pilnie osoby, która podjęłaby się odebrać dla mnie miernik Meratronik przy okazji i wysłała mi go do Krakowa. Oczywiście się odpłacę.
Jeżeli pojadę po te rzeczy co wyżej to mogę się podjąć odebrania i wysłania dla Kolegi miernika.
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
admin
administrator
Kontakt:

Post autor: admin »

Locutus pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:54
admin pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 08:08 Wczoraj po południu trochę maneli zmieniło właścicieli (tak mi się niechcący zrymowało). W tym woltomierz audio, o który byłem pytany przez PW. Woltomierz i jak się okazuje jeszcze jego dwóch kolegów, których nie widać na zdjęciu będą razem gdzieś tam. Zapomniałem się zapytać, czy nowy Właściciel to ta sama osoba, która pytała się o te przyrządy na PW.
Jeżeli mówimy o tym z dużą okragłą skalą, to pytający został 'olany' i nie doczekał się odpowiedzi :cry:
Bardzo przepraszam., Działam pod dużą presją czasową. Muszę opróżnić pomieszczenie do końca roku. Staram się reagować na wszystkie zapytania, ale oczywiście zdarzają mi się potknięcia. W szczególności zapominam o pewnych sprawach, gdy nagle ktoś pojawi się osobiście i jest chętny na jakieś urządzenia. W takiej sytuacji o prostu oddaję/odsprzedaję co się w danym momencie da. W ten sposób zmniejszam ryzyko, że np. ktoś z całkiem obiektywnych przyczyn nie będzie mógł podjechać i urządzenie zostanie u mnie na stanie na koniec roku. Dodatkowo zwykle również tak bywa, że jakimś urządzeniem nikt się nie interesuje i nagle jest dwóch czy nawet trzech chętnych (tak było np. wczoraj z tymi Meratronikami) i to zwiększa szansę, że coś przegapiam..
Jeszcze raz przepraszam Cię za zaistniałą sytuację.
admin
administrator
Kontakt:

kubafant pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 22:14
admin pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:29 Nadal polecam ten ogromny generator lampowy ZSRR i wzmacniacz BIS. W generatorze pełna obsada lamp (nie ma zewnętrznej osłony bo pracował w racku), wzmacniacz BIS też był w racku i nie ma lamp ale jest trafo sieciowe i głośnikowe. Sporo ważą. Oddam za darmo.
Jeżeli jeszcze aktualne to chętnie przygarnę.
Niestety również nie dostałem odpowiedzi co do szczegółów wizyty (kiedy mogę przyjechać), a napisałem i na PW i na maila... :(
ECC83 pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:56 Szukam pilnie osoby, która podjęłaby się odebrać dla mnie miernik Meratronik przy okazji i wysłała mi go do Krakowa. Oczywiście się odpłacę.
Jeżeli pojadę po te rzeczy co wyżej to mogę się podjąć odebrania i wysłania dla Kolegi miernika.
Generator i miernik są dostępne. Najlepiej podjechać po nie w weekend. Wtedy można stanąć samochodem pod samym wejściem do budynku. Napiszę w tym wątki, w jakich godzinach w sobotę i ewentualnie w niedzielę będę na Mińskiej. Oczywiście możemy się umówić w jakiś inny dzień wieczorem.

Co do maili, to czy jesteś pewien, że wysłałeś je na mój adres? Nie kojarzę abym je otrzymał - ale jak napisałem wcześniej zaczyna mi się wszystko "plątać" więc przepraszam za brak odpowiedzi.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Byłem, szpejów do motania dostałem (jeszcze sporo dobra w bagażniku...) za co dziękuję. Tytułem info: gdyby ktoś miał ochotę na coś ale nie mógł tego odebrać teraz, a sprawa wyczyszczenia pomieszczenia pilna, to mogę zabezpieczyć tocosie na swoim terenie do czasu, gdy obdarowany zawita do Warszawy.
Awatar użytkownika
ECC83
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ECC83 »

kubafant, oczywiście jestem bardzo chętny, gdybyś mógł.
Napisałem do Ciebie PW.
admin
administrator
Kontakt:

Ciąg dalszy:
Załączniki
uher01.jpg
uher02.jpg
uher03.jpg
admin
administrator
Kontakt:

Ciąg dalszy (proponuję wszystkie trzy za 300zł):
Załączniki
wzm01.jpg
wzm02.jpg
wzm03.jpg
admin
administrator
Kontakt:

100 BIS (proponuję 180zł - taniej jeśli ktoś kupi coś jeszcze):
Załączniki
bis01.jpg
admin
administrator
Kontakt:

Autotransformator - ale nietypowy bo ma galwaniczną izolację od sieci!!! Jest to więc w zasadzie trafo z regulowanym uzwojeniem wtórnym. Na wtórnym ma więcej zwojów niż na pierwotnym tak więc można uzyskać więcej od napięcia sieci energetycznej.
Załączniki
autotrafo01.jpg
autotrafo02.jpg
gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gustaw353 »

Witam. Co to jest ?
Bez tytułu.jpg
admin
administrator
Kontakt:

Wspominałem wcześniej o kilku DUŻYCH transformatorów. Oto fotografia, które ilustruje jeden z nich:
Załączniki
trafo01.jpg
admin
administrator
Kontakt:

gustaw353 pisze: pn, 9 grudnia 2019, 16:10 Witam. Co to jest ?
Bez tytułu.jpg
Generator akustyczny, chyba firmy Wavetek.
gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gustaw353 »

Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem chętny.
Może coś jeszcze wypatrzę.
Pozdrawiam.
tiquet
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: tiquet »

Locutus pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 20:54
admin pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 08:08 Wczoraj po południu trochę maneli zmieniło właścicieli (tak mi się niechcący zrymowało). W tym woltomierz audio, o który byłem pytany przez PW. Woltomierz i jak się okazuje jeszcze jego dwóch kolegów, których nie widać na zdjęciu będą razem gdzieś tam. Zapomniałem się zapytać, czy nowy Właściciel to ta sama osoba, która pytała się o te przyrządy na PW.
Jeżeli mówimy o tym z dużą okragłą skalą, to pytający został 'olany' i nie doczekał się odpowiedzi :cry:
Nie tylko Ty jeden :cry:
ODPOWIEDZ