Witek pisze: ↑ndz, 13 stycznia 2019, 12:37
Cześć,
Jeżeli potrzebujesz pancerzy do linek to znajdziesz je w lamówkach starszych foteli samochodowych natomiast linkę stalową kupisz jako linkę otuloną do biżuterii, piszę choć pewnie już to wiesz ale może ktoś inny skorzysta
Brak odbioru przez gniazdo antenowe może oznaczać przerwę w uzwojeniach obwodów wejściowych, dość częste zjawisko. Mogą też zwierać trymery w filtrach.
Śruby mocujące chassis wykonywał mi tokarz, gwint 8x0,5. Na zdjęciu kopie i oryginał po prawej.
Kupiłem narzynkę M8x05 i śruby M8x100 i niegwintowanym odcinkiem - uciąłem, nagwintowałem, skręciłem i tyle Długość śruby ok 22mm. Dłuższa nie wejdzie...
Taka drobna informacja odnośnie napędu kondensatora powietrznego. Czarne kółko napędzające zębatkę kond. powietrznego musi być odpowiednio ustawione, bo winnej pozycji nie da się założyć oryginalnych linek bo wtedy są za krótkie. Przy przekręconym max. w prawo kond powietrznym metalowy element na czarym kole napędowym musi być w takiej pozycji jak na zdjęciu. Aby to zrobić trzeba odkręcić całkowicie prawą śrubę i popuścić te dwie po lewej- a następneie przekręcić czarnym kółkiem aż do rozsprzęglenia. Niby drobna rzecz, a potrafi napsuć krwi.