Preamp w tzw.międzyczasie z tego co pod ręką.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Preamp w tzw.międzyczasie z tego co pod ręką.
Tymczasem, żeby przypieczętować decyzję przykleiłem trafa żywicą do chassis i zostawiam do jutra.. klamka zapadła.
Wojtek SQ2KRZ
-
- 9375...12499 postów
Najfajniejszą zabawą (przynajmniej dla mnie) jest JunkArt. Zrobienie ze śmiecia czegoś co gra. Może nie rewelacyjnie i będą tacy co zakwestionują brzmienie ale co mnie to obchodzi. To ja mam mieć zajęcie i satysfakcję. Czasem jednak wyjdzie coś fajnego za 50 czy 100PLN. Loteria po prostu. Jak uporam się z końcówka 100W dla kumpla i Parabolem dla drugiego oraz po zakończeniu pozaczynanych projektów przysiądę do ELTRONA HOT RODA i ELTRONA RAT RODA. Będą 2 hi-gainy wyglądające jak ELTRONY 30. Szkoda, że nie mam oryginalnej kolumny Eltrona. Wymieniłby tam przód i tył na sklejkę lub płytę OSB i wstawił jakieś celestiony czy Eminency. Mam też Jolanę Disco i chciałbym żeby taki zestaw zakasował firmowy sprzęt. To są marzenia i nie obchodzi mnie czy komuś to podejdzie.
-
- 375...499 postów
Robiłem swego czasu coś podobnego - początkowo miał to być sam preamp mesy DR ale na koniec dorzuciłem do niego jeszcze końcówkę na TDA7056A i w sumie mam teraz dwa w jednym, albo sam preamp albo mały wzmak 
Jest to ciekawa opcja zwłaszcza że ten TDA to są słownie 3 elementy na krzyż
a 4W na 12" głośniku w domu to dużo
Ten scalak to nie HiFi i kiepsko przenosi wysokie częstotliwości a więc świetnie nadaje się do gitary - zero "siary" 

Jest to ciekawa opcja zwłaszcza że ten TDA to są słownie 3 elementy na krzyż

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 9375...12499 postów
Masz całkiem fajne koncepcje... Hi gainy których brzmienie w 80% powstaje w preampie mogą współpracować z końcówkami tranzystorowymi. Ja jednak cały czas patrzę w stronę EL/PL36 czy PL504. Mam tych lamp naprawdę sporo. Wiekszość używana ale myślę że da się coś dobrać. Może nie kwartet ale parkę na pewno. To na nich chciałbym oprzeć wspomniane ELTRONY. Zamknieta obudowa ELTRONA daje ochronę przed anodowym na cycku. Do tego preampy hi-gain i wzmacniacze pełną gębą.