Przeczytałem te Wasze wspomnienia i też mnie wzięło. Na początek apel i pytanie do zarządcy strony, ta strona jest polska czy.....Jak polska to piszcie po polsku,...
CO TO JEST?????? Save draft??????"? Preview??????? Submit???????
Wracając do współczesnych "koszmarków" w stylu retro - właśnie dostałem pod choinkę od szefa taką zabawkę. Skrzynkowo-stołowy, drzewniany DarTel RD-1901 w stylu retro. Nawet słychać, że to drewno tudzież jakaś paździerz - gra lepiej niż plastikowy radiobudzik Grundiga, który mam od lat. Ale czułość kiepska, poza tym jakoś dziwnie reaguje w czasie strojenia - jakby agregat dostawał zwarcia, ale to chyba raczej cecha układu odbiorczego. Może to jakiś układ z cyfrowym przetwarzaniem na jednym scalaczku? W każdym razie odbiór stabilizuje się dopiero gdy przestanie się kręcić pokrętłem. Mówię o UKF. Na średnich nie odbiera to prawie nic, nawet po zmierzchu.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Podlasiak pisze: ndz, 24 grudnia 2017, 14:43
Jak nastał stan wojenny to skąd nowoczesne podzespoły i scalaki miały się znależć w Polsce jak był szlaban na takie części.
A temu który tego " szlabana " postawił dzisiaj stawia się pomniki. Wesołych świąt.