Wzmacniacze hybrydowe Hi-Fi

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Luigi
10...14 postów
10...14 postów

Re: Wzmacniacze hybrydowe Hi-Fi

Post autor: Luigi »

Przymierzałem się pewnie z rok do konstrukcji pana Piotra, aż wreszcie zimą dopadła mnie taka kosmiczna nuda że padła decyzja - sprzedaje wszystko co mam i robię hybrydę. Wcześniej miałem kilka tranzystorowych amplitunerów, robiłem jakieś SE na 6P14P i ECC83, zawsze czegoś brakowało. Hybrydę użytkuję już drugi miesiąc codziennie i mogę powiedzieć że jestem w 100% zadowolony. Z lampowca ma detaliczność i fajną scenę a z mosfetów moc i wykop, nie jest męczący. Mój ma jedną wadę - sam robiłem płytki ze schematów (pierwszy raz) i musiałem coś skopać bo wzmacniacz ma lekki ale słyszalny przydźwięk. Jak podratuję trochę swój budżet to kupię gotowe razem z potencjometrem i selektorem bo na pewno warto.
raindogpl
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: raindogpl »

Też planuję skorzystać z tego schematu (mam kilka dużych bezrobotnych radiatorów), bo gramofon leży w szafie nieużywany. ...choć zapewne trzeba będzie go zmodyfikować i wrzucić całą ECC83/6N2P na kanał. Na razie nie chcę się brać za kilka projektów naraz, bo przy obecnym projekcie apetyt wzrósł podczas jedzenia, a też nie są to tanie rzeczy.
valves
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: valves »

Witam,
chciałbym zapytać czy na wyjściu tej hybrydy jest kondensator ?
tzn. czy głośniki szeregowo przez kondensator wyjściowy ?
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

valves pisze:czy na wyjściu tej hybrydy jest kondensator ?
Tak jest!
Brencik_

Post autor: Brencik_ »

ankowalik pisze:
przemak pisze:
Nie, to jest legenda.
Niestety to prawda :( Podswietlene diodami lampy i wielka ściema. Mój kolega może zaświadczyć, bo to widział, słyszał i czuł :!:
Od razu mi się przypomniało https://www.google.pl/search?q=hughes+% ... 81&bih=956