Przyczyny zgłoszeń do moderacji

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Re: Przyczyny zgłoszeń do moderacji

Post autor: Piotr »

:arrow: Schmielarz
Treść twojego wątku, wbrew temu co piszesz tutaj, rozpoczyna się od słów "Od czasu kiedy pare znajomych osob zmarlo na raka probuje cos robic w tym temacie. Mam juz jakies obiecujace wyniki". Zapytanie o zakresy to dwa słowa w nawiasie, mniej więcej w połowie twojego nietechnicznego wywodu. Można przeoczyć.
Gdybyś napisał wątek brzmiący na przykład "Cześć, chciałbym się dowiedzieć jakie były pasma używane w radiach samochodowych w 1930 roku", czy coś w tym stylu, odpowiedź otrzymałbyś bardzo szybko i bez żadnych komentarzy na inne tematy.
Perorując jednak o różdżkach i zapperach, nazywając przy tym wszystkich, którzy zwracają uwagę na potencjalne ryzyka twoich eksperymentów "inteligentnymi inaczej błaznami z przeprasowanym na gładko mózgiem", nie spodziewaj się reakcji życzliwej i pełnej zrozumienia.
Przyjmij też wreszcie do wiadomości, że tezy, które głosisz należą do zagadnień pseudo-naukowych, którymi na tym forum się nie zajmujemy i nie chcemy się zajmować.

:arrow: gsmok
Rozumiem twoją stonowaną reakcję w tym temacie. Jak zwykle w takich sytuacjach znajdujesz się między młotem, a kowadłem. Osobiście uważam, tak jak chyba większość osób wypowiadających się w sprawie, że wspomniany wątek jest bezwartościowy, z potencjałem szkodliwości. Z drugiej strony widziałem już wiele razy jak twoja strategia przynosiła pozytywne skutki, lub przynajmniej powodowała "mniejsze zło", więc czekam spokojnie na rozwój sytuacji.

:arrow: Thereminator, disaster
Niektórzy mają skłonność do obrażania się o cokolwiek, inni nie. Na przykład urażenie mnie udało się na tym forum dwóm osobom. Tak się składa, że obydwie pisały dwa lata temu, a teraz już nie piszą, bo się zdążyły o coś zupełnie innego międzyczasie obrazić. A ja sobie korzystam z forum w najlepsze. Co i wam polecam.
Schmielarz
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Schmielarz »

Piotr pisze::arrow: Schmielarz
Treść twojego wątku, wbrew temu co piszesz tutaj, rozpoczyna się od słów "Od czasu kiedy pare znajomych osob zmarlo na raka probuje cos robic w tym temacie. Mam juz jakies obiecujace wyniki". Zapytanie o zakresy to dwa słowa w nawiasie, mniej więcej w połowie twojego nietechnicznego wywodu. Można przeoczyć.
Gdybyś napisał wątek brzmiący na przykład "Cześć, chciałbym się dowiedzieć jakie były pasma używane w radiach samochodowych w 1930 roku", czy coś w tym stylu, odpowiedź otrzymałbyś bardzo szybko i bez żadnych komentarzy na inne tematy.
To nie jest polemika tylko sprostowanie: poczatek wiadomosci i nazwa watku sugeruja, ze chodzi o stan techniki radiowej w okolicach 1930 roku. Ponizej cytat, ktory i Koledze umknal:
"Od czasu kiedy pare znajomych osob zmarlo na raka probuje cos robic w tym temacie. Mam juz jakies obiecujace wyniki.
Potrzebuje pomocy w odtworzeniu zakresu pracy sprzetu radiowego (nadajniki odbiorniki), ktorymi mogl sie w tamtych latach poslugiwac R.R Rife budujac urzadzenie do likwidacji czynnika powodujacego "rakowacenie tkanek" nazwanego przez niego virusem BX i BY. Poniewaz wszelkie jego materialy i laboratorium zostaly zniszczone przez owczesnych "medykow" pozostaja tylko sugestie i domysly."
Ale jak widac kazdy czyta to co chce i interpretuje po swojemu :-( Kazdy nastepny moj post zawiera informacje uzupelniajaca co do tematu dyskusji i dezaprobate proby wciagania mnie w dyskusje daleka od merytoryki Forum.

Pozdrawiam!
Stanisław Chmielarz
http://www.uniprojekt.waw.pl

Kto to jest wynalazca: to jest czlowiek, ktory nie wie, ze wszyscy wiedza, ze cos sie nie da zrobic a on przychodzi i po prostu to robi :-)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Naprawdę uważasz tezę o tym, że zmiany nowotworowe wywołuje wirus, który można zwalczać przy pomocy jarzeniówki, za dającą się pogodzić ze współczesnym stanem nauki? Panią H. Clark też poważasz jako autorytet naukowy? Bo ja nie widzę znaczących różnic między nią, a twoim R.Rife :roll:
Schmielarz
100...124 posty
100...124 posty

Piotr pisze:Naprawdę uważasz tezę o tym, że zmiany nowotworowe wywołuje wirus, który można zwalczać przy pomocy jarzeniówki, za dającą się pogodzić ze współczesnym stanem nauki? Panią H. Clark też poważasz jako autorytet naukowy? Bo ja nie widzę znaczących różnic między nią, a twoim R.Rife :roll:
Ja tutaj skonczylem ten temat. Chcesz cos wiedziec? Szukaj na Youtube prac Anthonego Hollanda.

Pozdrawiam!
Stanisław Chmielarz

Kto to jest wynalazca: to jest czlowiek, ktory nie wie, ze wszyscy wiedza, ze cos sie nie da zrobic a on przychodzi i po prostu to robi :-)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Czyli przy najprostszymym pytaniu, na które można odpowiedzieć tak lub nie, odsyłasz mnie do autorytetów publikujących na youtube?
Schmielarz
100...124 posty
100...124 posty

Piotr pisze:Czyli przy najprostszymym pytaniu, na które można odpowiedzieć tak lub nie, odsyłasz mnie do autorytetów publikujących na youtube?
Nigdzie Cie nie odsylam. Odpowiedz dostales na priva. Nie chcesz wiedziec nie szukaj, Twoj wybor :-(.

Pozdrawiam!
Stanisław Chmielarz

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Jako moderator podpisuję się pod tym, co napisał Piotr. Po przeczytaniu pierwszej wypowiedzi Kolegi w wątku o którym mówimy, zastanawiałem się co w tej sytuacji zrobić. Nawet konsultowałem się w tej sprawie z innymi moderatorami. Wspólnie postanowiliśmy poczekać, by czegoś więcej się w tej sprawie dowiedzieć. Jeżeli faktycznie odkrył Kolega sposób na wyleczenie raka, a do takich wniosków mogą niektórzy dojść po przeczytaniu pierwszej wypowiedzi wątku, to należy się Koledze nagroda Nobla. Trzeba to szybko nagłośnić, bo ludzie chorzy czekają... Jeśli jednak tylko miesza Kolega w głowach osobom mającym poważny problem onkologiczny, przez co stwarza im złudną nadzieję, a w moim odczuciu tak właśnie jest w tym przypadku, to działanie Kolegi uważam za głęboko niemoralne i nieetyczne, najdelikatniej to ujmując...
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Schmielarz
100...124 posty
100...124 posty

Romekd pisze:Jeżeli faktycznie odkrył Kolega sposób na wyleczenie raka, a do takich wniosków mogą niektórzy dojść po przeczytaniu pierwszej wypowiedzi wątku, to należy się Koledze nagroda Nobla. Trzeba to szybko nagłośnić, bo ludzie chorzy czekają... Jeśli jednak tylko miesza Kolega w głowach osobom mającym poważny problem onkologiczny, przez co stwarza im złudną nadzieję, a w moim odczuciu tak właśnie jest w tym przypadku, to działanie Kolegi uważam za głęboko niemoralne i nieetyczne, najdelikatniej to ujmując...
A niech Kolega mysli sobie co chce. Niczego nie musialem odkrywac, wystarczylo uwaznie czytac i analizowac dostepne zrodla. Niektore wyniki badan sa trudne do zastosowania in vivo np.: spozywanie pewnych pokarmow skoro nie bardzo wiadomo jak je spreparowac zeby dostarczone przewodem pokarmowym odniosly pozadany skutek. Nie ma na to pieniedzy :-(. Inne sa proste i tanie i dlatego sie ich nie wdraza a nawet niszczy medialnie bo koncerny na tym nie zarobia.
Zajmuje sie tym zagadnieniem od ponad 3 lat i w tym czasie uratowalem 1 czlowieka od smierci (medycyna go skazala a on zyje juz ponad 2 lata) i drugiego od operacji resekcji pecherza moczowego (guz 3cm zniknal). Reszta jakies 5,6 osob, ktorym proponowalem pomoc (nie bezposrednio ale za posrednictwem czlonkow ich rodzin) juz dawno sa po tamtej stronie ...
Nie chcieli skorzystac poki byl jeszcze czas bo trzeba miec perspektywe przezycia 3 miesiecy zeby procedury zadzialaly.
Dlatego postanowilem rozmawiac tylko i wylacznie z zainteresowanymi.
Na tym koncze i nie napisze juz ani slowa na ten temat bo widze, ze szkoda mojego czasu a wiele mam jeszcze do zrobienia.

Pozdrawiam!
Stanisław Chmielarz

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Waldemar D. »

Jest Pan niebezpieczny, nawet nie zdając sobie z tego sprawy - masakra...
Awatar użytkownika
disaster
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: disaster »

Zdaje się, że Admin nadal w ramach "rozsądnych działań" i pozostawiania "ostatniej deski ratunku" nie uznaje za stosowne usunąć pewnych wypowiedzi.
Ponieważ nie mam ochoty przebywać nawet wirtualnie w miejscu gdzie toleruje się szarlatanerię i pseudonaukę, to cytując kolegę Therminatora - na szczęście nie mam obowiązku uczestnictwa w forum.
Wszystkim aktywnym uczestnikom forum, życzę dobre próżni w lampach i kondensatorów z minimalnym upływem :mrgreen:
Bez odbioru :!:
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Vic384 »

Czesc
A ja sie przychylam do Pana Schmielarz.
Czy Panowie Adwersarze slyszeli cos o diatermi? Czy jest to tez szarlataneria?
Moze jednak jest jakis wplyw fal radiowych na organizm czlowieka.
Ja nie jestem lekarzem, ale pracujac w Zakladzie Farmakologii AM, zaliczylem dwa lata farmakologii, tylko po to, aby mnie jaki student 'nie zagial" podczas dyskusji. Ponad to mam za soba fizyke i cos tam z elektroniki. Tak wiec, majac ponad 25 lat pracy na uczelniach, moge co nieco wiedziec i mam zaplecze do dyskusji z Schmielarzem.
Teraz inna sprawa, sprawa raka. Nie zycze nikomu, aby jego dziecko umarlo na raka, a ja patrzylem jak moj syn umiera. Mial 32 lata. Oficjalna medycyna
nie pomogla. Zmarl, bo nastapily przerzuty na watrobe. Gdyby nie bylo jakis czastek organicznych we krwi przenoszacych raka, nie bylo by przerzutow.
Jak te czastki nazwiemy nie ma znaczenia, dla mnie moga sie nazywac WIRUSY. Wiem tylko, ze taki scenariusz jest zakladany przez naukowcow
onkologow od co najmniej 15 lat. Kwestia, to ich znalezienie.
Mam wiec sugestie, aby Ci co zabieraja glos, mowili na podstawie wlasnych doswiadczen, a nie wiedzy rozpowszechnianej przez np: TV Trwam.
Pozdrowienia
PS. Panie Schmielarz, jak co, to na PW do mnie.