Hyde Park

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Utworzyć Hyde Park?

tak
42
54%
nie
36
46%

Liczba głosów: 78

Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Hyde Park

Post autor: djivo »

ETO to skrót prawda ?
JEśli tak to znów masz rację Andre:)
Pozdrawiam....
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: romanradio »

Witam,po bardzo długim zastoju,kiedy nagle okazało się że po raz pierwszy zwolennicy Hyde na wesoło przeważyli szalę ,nagle zrobił się ruch w temacie.Jak to rozumieć? zaniepokojenie? (ale czym??-nie jesteśmy w piaskownicy),po co ten delikatny lobbing,nadal powinna panować cisza,zbliżona do śmiertelnej.Z poważaniem dla antagonistów Roman. ps.Na ogromną liczbę forumowiczów,na razie głosowało niewielu,poczekajmy .Kolego Andre,no niestety,może głupio uważam,ale pomysł nie jest już Twoją prywatną własnością,mleko już się rozlało :)
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
klik

Post autor: klik »

Oj, rozlało się i skisło, no i co! Życie toczy się dalej. Ale zważ, że, puki co, żyjemy.
Cieszmy się! Alleluja!!
Awatar użytkownika
Paniki
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Paniki »

Mój głos przeważył szalę :lol:
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: VacuumVoodoo »

Paniki pisze:Mój głos przeważył szalę :lol:
Teraz to juz tylko zabawa w utrzymanie równowagi.
Aleksander Niemand

Post autor: klik »

Vacuum Voodoo! A gdzie Twe złote uszy!!!!
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: TooL46_2 »

Mad scientist :twisted:
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Wyniki ankiety można analizować i brać pod uwagę dopiero po jej zamknięciu. Skoro zakładajacy wątek nie wybrał terminu zakończenia ankiety, bedzie ona trwała tak długo, jak długo bedzie istniało forum. Aktualna liczba głosów może być brana pod uwagę, ponieważ w kazdej chwili moze ulec zmianie. I tak oto kolega ankowalik strzelił sobie w stopę przy zakładaniu ankiety.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
V@MVampirE
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: V@MVampirE »

Są zapewne fora które są jednym wielkim Hyde Parkiem (nie wiem, szkoda mi czasu na czytanie rozległych wątków o niczym), jak jest sens robienia tutaj takiego kosza w stylu "rozkośne filmiki, słitaśne focie i koty".

Na pewno zaśmieci to wyniki "Nieprzeczytane posty" które zawsze staram się mieć na 0, bo cenna wiedza kryć może się w każdym sensownym temacie związanym z lampami.
Awatar użytkownika
Liliana
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Liliana »

Są również fora, na których dział "Hyde Park" funkcjonuje bez zarzutu. Jako przykład mogę podać pewno ogólnopolskie forum kolejowe z najpopularniejszym wąskotorowym prześwitem w nazwie - podobne z natury do naszego, czyli o dość wąskiej ( :D ) specjalizacji. Czasem zdarzy się mała kłótnia, którą muszą wyciszyć admini, ale TO JEST WSZĘDZIE. Gdzie dochodzi do rozmów, tam pojawiają się różnice zdań. Krótko - na tamtym forum dział ten bardzo dobrze spełnia swoją funkcję i nie widzę przeciwwskazań, dla których pomysł ten nie mógłby być zaszczepiony na naszym podwórku. Wszak zawartość takiego kącika zależy tylko od nas samych :!:
"Sukces polega na przechodzeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu." (Winston Churchill)
V@MVampirE
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: V@MVampirE »

Trochę racji w tym jest. Chyba finalnie sprawę rozsądzi administracja forum.
Bo to także znalezienie kogoś kto będzie HP moderował, (a to może być trochę roboty, jak znowu będzie trolobranie) należny do nich.
Awatar użytkownika
disaster
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: disaster »

Dla odmiany na forum pewnego ogólnego forum dla specjalistów elektryków nie ma działu hyde park, a żrą się fachowcy niemiłosiernie. Tak więc nie ma reguły.
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

Bo wszystko zależy od tego czy się chce pomóc czy chce się podbudować swoje ego - kosztem innych (aczkolwiek uważam, że równie wielką satysfakcję można mieć z tego powodu, że się komuś pomogło, niż że się go zmieszało z błotem).
O ile na tym forum będą ludzie chętni pomóc innym (nie mówię tu o takich, który chcą mieć wszystko podane na tacy), to atmosfera będzie ok. W przeciwnym wypadku będziemy mieli "żarcie się" i walkę o to "kto tu jest mądrzejszy".
Po to jest właśnie moderacja, żeby takie zapędy ukrócić - widocznie na tym forum elektryków takowej zabrakło.

Choć z drugiej strony to smutne, że trzeba takie rzeczy kontrolować...
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Awatar użytkownika
disaster
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: disaster »

Wiesz, najistotniejsze jest to, żeby zaglądali i chcieli tutaj pisać ludzie z wiedzą.
Osobiście mam pewne wiadomości i zazwyczaj bez pudła lokalizuje problemy w moich zdobyczach, ale wiedza ta nie jest na tyle duża żebym mógł udzielać dużej ilości podpowiedzi mniej zorientowanym kolegom.

Inna sprawa, że notorycznie brakuje mi czasu na hobby, a że i elektroniką zawodowo się nie zajmuje i miejsca na warsztacik nie mam (co niebawem ma się na szczęście zmienić :D ) to i zarówno nauka jak i dopieszczanie odbiorników idą mi raczej wolno.
Od pół roku bawię się w naprawę a raczej odbudowę Syreny i jest to na prawdę kawał pięknej nauki poprzez pracę. W zasadzie jest to pierwszy mój odbiornik z w miarę profesjonalnie odtworzoną skrzynką. Na szczęście miałem w przeszłości tyle oleju w głowie, że nie brałem się za renowację obudów rzadkich lub przedwojennych odbiorników i dzieło zniszczenia lub pseudonaprawy jest niewielkie i na szczęście odwracalne (lakiery wodnorozpuszalne).

Co do tego forum, cieszę się że jest na nim wielu starszych stażem i za przeproszeniem wiekiem Forumowiczów, od których na prawdę sporo wziąłem i jestem im za to wdzięczny. Cieszę się również, że wielu młodych Forumowiczów, zwłaszcza młodszych ode mnie prezentuje wiedzę znacznie przewyższającą moją, oraz normalny zrozumiały dla wszystkich język - ładną polszczyznę.
Nie podoba mi się tolerancja dla osób pokroju Krzysztofa K. i brak stosownych reakcji.
Przykro mi, że kilku forumowiczów rozstało się z nami w wyniku dużych emocji i wzburzenia.
Żałuję, że sam nie mogę zaoferować forum i forumowiczom większej wiedzy i większej ilości czasu.

Co do forum o którym pisałem wcześniej problem wynika prawdopodobnie z różnicy pokoleniowej, jest kilku bardzo aktywnych forumowiczów wieku przedemerytalnym lub emerytalnym, którzy mają ogromną wiedzę, ale niestety skażoną wiarą bezbrzeżną w głoszone przez siebie prawdy. Jakakolwiek próba dyskusji kończy się jatką. Jak się dwóch takich Panów w wątku zetrze, to klękajcie narody. I nikt nie umie nad tym zapanować.

Z drugiej strony istniały też fora bez kontrolingu - jak forum Entera, którego kilka lat byłem moderatorem i administratorem. Tam kłótnie kanalizowały się w obszarze forum o wdzięcznej nazwie Pogaduchy i nie rozłaziły się na wątki techniczne.
Tak więc IMVHO taki dział jest przydatny i pozwala zapanować nad tym nad czym z definicji zapanować się nie da :D

ps. się rozpisałem xD

Pozdrawiam
Maciek
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Młody elektronik

Post autor: Młody elektronik »

A co mi to się tolerancja nie należy ??? :evil: :evil: :evil: