George6 co to za jednostka 1r/g bo nie znam

Może być przydatne, hi

Bo jeśli 1br/g to wiem co oznacza (browar na godzinę co przestrzegam czasami...)

Krzysiu, spokojnie, ten telewizor jest prosty jak ... kijek z lasu, czasami zdarzają się takie usterki, że można się wk.... zdenerwować, ale nie rób nic w przypływie nerwów w chwili! Ja dawno temu, w odległej galaktyce miałem Librę 203 i białego Saturna (też chyba 203). Byłem młody, sam, mały móżdżek bez wiedzy, dopiero zaczynałem coś kumać i nie miałem schematu bo ktoś wcześniej (kilka dni wcześniej) wpierniczył do pieca razem ze schematami innych rzeczy jak np. oryginalny schemat Szmaragda 902 którego też rozebrałem <wnerw>. Komputery nie były jeszcze dostępne dla szarego człowieka, nikt nawet nie myślał wtedy i internecie i że można będzie w nim znaleźć schematy i opisy co zrobić! Usterka w tych TV była napewno banalna, zasilacz, bo lampy nie żarzyły, ogólna cisza... W momencie się wk... zdenerwowałem i porozwalałem te oba TV siekierką, wszystko, kinole, trafa, lampy tylko zostały które mi później skradziono...
Daltegoż zostaw sobie ten telewizor na później albo oddaj go komuś (np. mnie) kto Ci go naprawi. Szkoda sprzętu, T6105 były całkiem "spokojny" w wyglądzie, sam takiego chcę (a wiem kto ma

Mateusz, wyciągnij go z komórki!)
Amatorskie pozdrowienia! Marcin K.