Zewnętrzna krzemowa pętla efektów
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Re: Zewnętrzna krzemowa pętla efektów
Marvel: odwróć C7, od strony R5 będzie tam koło 4.5V. A jeszcze lepiej zamiast niego wstaw MKT 470n...1u, a nawet 220n chyba starczy (punkt -3dB koło 15Hz).
-
- 1875...2499 postów
Pewnie tyle.Turgon pisze:I jeśli można publicznie to ile Cię to kosztowało)?
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Zasilanie z baterii fajnie, ale i tak warto odsprzęgnąć zasilanie wzmacniaczy operacyjnych. 100nF//10uF pomiędzy +/- a masę pozorną, lub przynajmniej pomiędzy końcówkami zasilania WO (czyli jeszcze 100nf do tego 10uF) i to bezpośrednio przy końcówkach, a nie na najbardziej oddalonym końcu płytki. Bardzo wygodne w tym celu są kondensatory SMD.
-
- 3125...6249 postów
SprintLayout kupiłem przez sklep na stronie producenta, której adres podał KaKa.
Podoba mi się głównie dlatego, że pracuje się na nim bardzo świadomie, tzn. samemu trzeba od początku do końca określić, który element ma być w którym miejscu i z czym połączony. Nie ma też żadnych problemów z modyfikacją elementów czy połączeń podczas rysowania płytki. Nie trzeba wracać do schematu a potem aktualizować PCB. Eksportuje oczywiście do Gerbera. Zresztą z efektu jestem bardzo zadowolony, co jest zasługą programu.
Płytkę stykową kupiłem niedawno. Starałem się omijać najtańsze i moja z naklejką Velleman kupiona na Allegro jest OK (nic nie wyskakuje).
C7 wlutowałem 470n MKT. Zasilanie odsprzęgnę odpowiednio przy kolejnej edycji płytek, albo faktycznie dokleję kondensatory SMD...
Podoba mi się głównie dlatego, że pracuje się na nim bardzo świadomie, tzn. samemu trzeba od początku do końca określić, który element ma być w którym miejscu i z czym połączony. Nie ma też żadnych problemów z modyfikacją elementów czy połączeń podczas rysowania płytki. Nie trzeba wracać do schematu a potem aktualizować PCB. Eksportuje oczywiście do Gerbera. Zresztą z efektu jestem bardzo zadowolony, co jest zasługą programu.
Płytkę stykową kupiłem niedawno. Starałem się omijać najtańsze i moja z naklejką Velleman kupiona na Allegro jest OK (nic nie wyskakuje).
C7 wlutowałem 470n MKT. Zasilanie odsprzęgnę odpowiednio przy kolejnej edycji płytek, albo faktycznie dokleję kondensatory SMD...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 3125...6249 postów
Wreszcie skończyłem... Ten egzemplarz nie ma regulacji poziomu Send ani Master Vol. Napisy tymczasowe, dopóki właściciel nie zapamięta, które gniazdo do czego 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 1875...2499 postów
Ladnie
Jak sie sprawuje?

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 625...1249 postów
Wygląda na full profeska. Skąd wziąłeś albo z czego zrobiłeś obudowe ? Domyślam się że ewentualne potki do regulacji byłyby umieszczone koło switcha ?
-
- 6250...9374 posty
Sprzęt profeska. Znając Marvela, obudowa także - zapewne Hammond.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.